avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am urmatoarea situatie : Proprietarul unui ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am urmatoarea situatie : Proprietarul unui apartament ...

Buna ziua. Am urmatoarea situatie : Propritarul unui apartament a decedat . Singurul mostenitor este o persoana care a fost internata in nenumarate randuri la psihiatrie si nici nu a intrat in posesia apartamentului si nici nu va face succesiune. Problema este ca apartamentul acumuleaza restante la intretinere . Ce putem face in aceasta situatie ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: caradis , utilizator 09:42, 26 Iulie 2023
alineatului 1, articolul 1.137 din noul Cod Civil.
Daca in termen de un an si sase luni de la deschiderea mostenirii nu s-a infatisat niciun succesibil =persoana cu drept de mostenire- notarul, la cererea oricarei persoane interesate, urmeaza sa ii someze pe toti succesibilii, printr-o publicatie facuta la locul deschiderii mostenirii, la locul unde se afla imobilele din patrimoniul succesoral, precum si in cotidiana de larga circulatie, pe cheltuiala moştenirii, să se înfăţişeze la biroul său în termen de cel mult două luni de la publicare,
2-dacă niciun succesibil nu se prezintă în termenul fixat în publicaţie, notarul va constata că moştenirea este vacantă


articolului 1.138 din noul Cod Civil.
Moştenirile vacante revin comunei, oraşului sau, după caz, municipiului în a cărui rază teritorială se aflau bunurile la data deschiderii moştenirii şi intră în domeniul lor privat”,


Asociatia de proprietari prin reprezentant legal =presedinte de asociatie are obligatia sa infor,meze oficial primaria locala
Conform disp L nr 196/2018
Art.78. - (1) Administratorul este obligat să notifice, în scris, proprietarul care are plăţi restante la cheltuielile comune ale imobilului, asupra datoriilor, şi să înştiinţeze preşedintele şi comitetul executiv al asociaţiei de proprietari despre restanţe.

(2) Asociaţia de proprietari, prin preşedinte, are dreptul de a acţiona în instanţă proprietarul care se face vinovat de neplata cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei mai mult de 60 de zile de la termenul scadent, respectiv 90 zile de la afişarea listei, informând membrii asociaţiei prin afişare la avizier.

(3) Actiunea asociatiei de proprietari este scutita de taxa de timbru, atât în primă instanţă cât şi în cazul exercitării de către aceasta a căilor de atac, ordinare sau extraordinare.

(4) Sentinţa dată în favoarea asociaţiei de proprietari, pentru sumele datorate de oricare proprietar din condominiu, poate fi pusă în executare pentru acoperirea datoriilor prin orice modalitate permisă de Legea nr.134/2010 privind Codul de procedură civilă, republicată, cu modificările ulterioare.

Multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara.in blocul nostru avem restanțe la întreținere ... Mamaia645 Mamaia645 Bună seara.In blocul nostru avem restanțe la întreținere în sumă dublă față de fondul de rulment.Apartamentul respectiv este închiriat fără forme ... (vezi toată discuția)
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: un apartament ... Ioana Flavia Ioana Flavia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea speta: Un apartament de la noi din asociatie a fost executat silit, iar noi am aflat doar cand a venit noul ... (vezi toată discuția)
Bună ziua sunt președinte a unei asociații de proprietari ... Laura Cristina (Lala Laura Cristina (Lala Bună ziua sunt președinte a unei asociații de proprietari și am o problema cu doi proprietari nu își plătesc fonduri nici apa adică nimic din ce se ... (vezi toată discuția)