avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, as dori sa stiu cum functioneaza chestia ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, as dori sa stiu cum functioneaza chestia asta cu mostenirea ...

Buna ziua,as dori sa stiu cum functioneaza chestia asta cu mostenirea daca casa si pamantul sunt pe numele bunicii aceasca fiind decedata si avand 3 copii dintre care 2 decedati tatal meu si unchiu ramanand matusa care nu locuieste la adresa si pe care nu a interesat-o de casa si de pamant! Tin sa mentionez ca eu am renovat casa de la zero pe banii mei tatal si unchiul meu inclusiv matusa fiind de acord ca eu sa o renovez! Nu a fost niciodata nici o discutie ca aceasta ar vrea vreo parte din acele bunuri si ca mi le-ar lasa mie! Daca nu ar vrea sa imi cedeze partea ei ar trebui sa imi plateasca renovarea casei pe cota ei parte? Plus cheltuielile intretinerii si impozit toate platite de catre mine cu martori!
Cel mai recent răspuns: Alexik2020 , utilizator 11:40, 30 Iulie 2023
Chestia* cu mostenirea este destul de complicata si de aceea ar trebui sa discutati cu un avocat, doi... care sa va explice ce si cum... mai ales ca deja ati investit in casa...

Principalii mostenitori sunt copii celui decedat.
Daca nici acestia nu mai traiesc cota lor de mostenire ( in cazul 1/3 pentru fiecare pentru ca bunicii dvs. aveau 3 copii) revine copiilor lor, nepotii bunicii.
Ati facut vreun act in momentul in care ati inceput renovarea?
Buna ziua,nu am facut nici un act in momentul inceperii renovarii cu matusa,eu lociuam impreuna cu unchiul meu in casa acesta fiind bucuros si nu a avut nimic de obiectat ca renovez casa iar matusa la fel oricum nelocuind acolo nu o prea interesa dar repet nu a avut nimic de obiectat martori fiind vecinii! Am vorbit cu un avocat acesta zicand ca matusei i-ar reveni o SULTA din partea mea fiind o suma infima! Acum ma gandesc daca nu a avut obiectii acum daca ar vrea vreo parte din mostenire (CASA) ar trebui sa ma despagubeasca pentru partea care i-ar reveni ei si apoi sa isi ia partea de mostenire plus cheltuielile pentru impozit si toate cele!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract vanzare cumparare si intretinere alexandra3031 alexandra3031 Buna seara !\\ Matusa mea are un contract de vanzare cumparare si intretinere cu un nepot de al ei , insa el nu o intretine cuu nimica si acuma matusa vrea ... (vezi toată discuția)
Informatii masa succesorala ! tebaatusasula tebaatusasula Neata, Va rog respectuos sa ne ajutati cu o informatie Matusa noastra din partea mamei a ramas vaduva ( unchiu nostru a murit ) nu au avut copii ! ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere campionul campionul Bunica a facut un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere fiului sau(unchiul meu-tatal meu fiind decedat)prin care ii cedeaza 4,81 hectare din 7 ... (vezi toată discuția)