avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drepturi de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drepturi de munca

Buna ziua va rog să mă ajutați cu un răspuns, in perioada 1980-1982 am lucrat la o societate cu profil comerț cu textile încălțăminte și apoi am plecat prin demisie iar în septembrie 1982 m am angajat la o altă societate fac precizare că am pierdut cartea de munca de la societatea de comerț iar la noul loc mi s a întocmit o alta carte de munca fara sa mă întrebe cineva daca am mai muncit anterior la timpul acela aveam 18 ani a venit timpul sa mi depun dosar de pensionare și am fost la societatea de comerț pt care nu mai aveam cartea de munca și am solicitat o adeverință care sa ateste vechimea , salariul, perioada lucrata, și temeiul legal la angajare. Adeverință eliberată reflecta vechimea în munca insa la perioada de început este înscris august 1980 și perioada de sfârșit august 1982, fara date complete de identificare a persoanei( înscris doar nume și CNP), și fără temei legal de angajare și casa de pensii nu a valorificat o din lipsa elemente complete. Fac precizare că în data de 20 iulie a.c am depus cerere la sediul societății de comerț pentru emiterea unei notificări din care sa rezulte datele enumerate anterior și răspunsul lor a fost că nu îmi pot identifica perioada lucrata din lipsa de documente deși au verificat în statele de plată și figurez ca angajat în acea perioadă . Ce mă sfătuiți să fac in aceste condiții întrucât sunt convinsă că în statul de plata este trecut numărul de zile lucrate pentru data de inceput(august 1980) și data de sfârșit(august 1982). Aceasta adeverință îmi este necesară pentru întregirea stagiului complet de cotizare .
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2023
sangel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 26 Iulie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ar trebui emisa o noua adeverinta in care sa se mentioneze ca in urma verificarilor efectuate in evidenta societatii, dnul x , cnp ...., figureaza pe statele de salarii, astfel ;
luna august 1980 ... salariul ....
.......
luna august 1982 ... salariul ...

Mentionam ca nu au fost identificate decizia de incetare a c.i.m., respectiv decizia de incadrare/contractul individual de munca.

Dovada executării contractului individual de muncă se face prin prezentarea de către angajator a documentelor de plată a salariilor.
In adeverinta emisă de societatea de comerț este menționat salariul realizat și suma platital la cas pentru fiecare luna în parte perioada august 1980 - august 1982 , problema mea este că de la serviciul HR nu vor să verifice din nou statul de plată și să vadă zilele lucrate pt luna august 1980 și respectiv august 1982 și să mi emită o notificare cu zi, luna pt 1980 și zi, luna 1982
Puteti sesiza ITM-ul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurire pista62 pista62 Din 1982 am fost angajata la o \\"banca\\" pe functia de responsabil de agentie cu indemnizatie fixa.Lucram sase ore pe zii,semnam condica,m-i se retinea ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca ietam ietam In cartea mea de munca nu am trecuta perioada cand am lucrat ca redactor la o statie de radioficare , din mai 1974 -decembrie 1976. Timp de 10 luni mi s-au ... (vezi toată discuția)
Ani lipsa la vechime in cartea de munca luciapatricia luciapatricia Buna ziua Am lucrat in perioada 2006-2010 intr-o firma..M-am reintors din anul 2012 luna iunie,si avand nevoie de niste documente ,am scos stagiul de ... (vezi toată discuția)