Primăria face ravagii pe proprietatea noastră. Ce să facem?
Bună să vă fie inima!
O să vă explic cum pot eu mai bine situația.
Tatăl meu, în etate de 81 de ani, este încă din anul 1974 proprietarul prin testament al unui teren de 3000 mp. Terenul este în formă de dreptunghi și are pe două laturi drum. Drumul are 6 m lățime pe ambele laturi și cotește la colțul din nord-vestul terenului spre dreapta. Din păcate, din cauza vârstei și a problemelor de sănătate, tatăl meu nu a mai putut să-și lucreze terenul în ultimii 3-4 ani. Eu sunt plecat din țară cu serviciul și nu am reușit decât acum să revin acasă.
Ce probleme sunt:
1. Primăria a amplasat acum 2 ani stâlpi pentru curentul electric pe ambele drumuri și unul din stâlpi este fix la un metru în interiorul terenului, adică este chiar pe proprietatea noastră.
2. Primăria a săpat acum 2-3 ani șanțuri pe drum pentru a instala conducte de gaze și de apă. Fix la colțul unde drumul cotește la dreapta, cele două conducte sunt amplasate pe terenul nostru. Cotul conductelor este la noi pe proprietate.
3. Drumul a fost asfaltat acum 2 luni cu 5cm de asfalt cu bitum din acela și pe latura mai lungă a drumului, de la jumătate, drumul asfaltat "alunecă" înspre terenul nostru, iar la colțul cu pricina au asfaltat cam cu 2m în interiorul terenului, adică au mutat drumul cu 2 metri pe proprietatea tatălui meu.
Am anunțat la Primărie și am cerut o audiență la domnul primar acum 5 săptămâni. Mi-au zis să mă duc acasă și să aștept că revin ei cu un telefon. Nu a sunat nimeni. Ce se poate face?
Vă mulțumesc și multă sănătate tuturor. Numai bine!
Puteti sesiza primaria in scris, cu nr. de inregistrare/ data (se poate trimite prin posta cu confirmare de primire) si sa invocati OG nr. 27/ 2002 privind petitiile. Expuneti problemele dvs. si cereti sa vi se comunice in scris, masurile dispuse, termenul de realizare si sa nominalizeze responsabilii.
Daca dupa 30 de zile de la primirea sesizarii dvs. la primarie, nu primiti raspuns scris, puteti deschide actiune in contencios administrativ impotriva primariei conform Legii nr. 554/ 2004
In instanta puteti cere revenirea la situatia initiala, cheltuieli de judecata, daune materiale si/ sau daune morale.
Inainte de a incepe actiunea, convingeti-va ca tatal dvs, nu a semnat pentru accept si poate, chiar a primit niste bani pentru teren expropiat.
Buna ziua, Daca tatal dvs. nu a fost despăgubit pentru terenul ocupat, de primărie, va trebui sa va judecati cu aceasta.
Pentru faptul ca dvs. nu sunteti in tara, iar tatal dvs. probabil prea in varsta sa mai aiba puterea psihica sa se ”bata” cu abuzurile autoritatilor, ar fi indicat sa contactati un avocat care se va ocupa de toate demersurile.
Precizez că tatăl meu NU a fost în niciun fel despăgubit și NU a primit bani pentru teren expropiat. Pur și simplu și-a văzut de bătrânețe, dar a tocmit ca om să-i cosescă terenul de-a lungul ultimilor 3 ani.