avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Este posibil ca un chirias sa deschida o galerie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Este posibil ca un chirias sa deschida o galerie de arta intr-un ...

Este posibil ca un chirias sa deschida o galerie de arta intr-un bloc (fara acordul vecinilor) si sa organizeze expozitii si rezidente artistice in apartament sub un nume de galerie care nu este inregistrat nicaieri?
Cel mai recent răspuns: dubick , utilizator 10:57, 27 Iulie 2023
Orice e posibil dar nu recomandat.
Sa inteleg ca deschis deja si vreti sa stiti unde sa reclamti?
Ati facut deja verificari de ne spuneti ca numele galeriei nu este inregistrat nicaieri?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2023
w_v_w_v, utilizator
Nu este inregistrat. Artistul cu pricina foloseste spatiul inchiriat pt expozitii si el doarme in bucatarie. Am facut o sesizare la politia locala si mi-au spus ca nu este ilegal.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2023
dubick, utilizator
Daca aveti asociatiei de proprietari plangeti-va la ei . Mai exact la presedintele asociatei in scris,
LEGE Nr. 196/2018
[ link extern ]
ART. 40
(1) Schimbarea destinației locuințelor, precum și a spațiilor cu altă destinație decât aceea de
locuință, prezente în proiectul inițial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului
executiv și cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectați cu care se învecinează, pe plan
orizontal și vertical, spațiul supus schimbării.
(2) Odată cu acordul menționat la alin. (1), proprietarii direct afectați cu care se învecinează, pe
plan orizontal și vertical, spațiul supus schimbării și proprietarul care solicită acordul pentru
schimbarea destinației locuinței sau spațiului cu altă destinație decât aceea de locuință semnează
și o convenție cu privire la declararea activității care se va desfășura în spațiul respectiv, precum și
numărul de persoane în funcție de care vor fi calculate cheltuielile pe număr de persoane

ART. 57
Președintele asociației de proprietari are următoarele atribuții:
e) răspunde în scris la sesizările și contestațiile scrise ale proprietarilor din condominiu în termen
de maximum 10 zile de la primirea acestora
;
Problema este ca "destinatia" nu este schimbata ptca galeria exista numai cu nume, nu este inregistrata nicaieri. Politia locala este de parere ca nu este ilegal nimic. Desigur daca totul este la negru nu poti sa gasesti nici un document sa dovedesti ca se tranzactioneaza tablouri din "expozitii" in apartament. Desi exista publicitate pe social media si imagini din apartament functionand ca o galerie, ptca acesta este inchiriat ca apartament de locuit nu exista o dovada alta decat ce apare pe social media ca functioneaza ca si galerie.
Ultima modificare: Joi, 27 Iulie 2023
dubick, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acord vecini pentru activitate comerciala in imobil de locuit camilaliman camilaliman Buna ziua, situatia este urmatoarea: - in imobil suntem 7 proprietari - in apartamentul de la parter, a functionat un salon de coafura, pentru care si-au ... (vezi toată discuția)
Acord asociație de proprietari pentru infiintare pfa wasil wasil Bună ziua, Numele meu este Diana, și sunt în procesul de înființare a unei Persoane Fizice Autorizate (PFA). Locuiesc într-un apartament închiriat ... (vezi toată discuția)
Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)