avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata partiala

Buna ziua,
Am depus dosarul de pensionare anticipata partiala pe 30 nov 2009...nu am primit decezia de pensionare pana in prezent...intrebarea mea este: noua lege a pensiilor va fi aplicabila in cazul meu,retroactv? Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 22:05, 28 Ianuarie 2010
Nu,se calculeaza pe actuala pensie,dar poate dura si 6 luni pina ve-ti primi decizia si apoi banii,chiar daca va vin si din urma.Rabdare,bugetul s-a aprobat,vin si banii!=D>
1. Noua lege se va aplica din 01.01.2011 si nu are efecte retroactive.
2. Conform legii, in 45 de zile de la depunerea cererii trebuie sa primiti un raspuns: ori se aproba si vine decizia de pensionare ori nu se aproba si vine scrisoare cu motivul respingerii. Oricum, 6 luni nu poate dura, e prea mult.
Nu am luat in calcul respingerea dosarului de pensionare...ar fi prea mare dezamagirea:( din moment ce indeplinesc conditiile de pensionare anticipata partiala nu stiu ce motive s-ar putea invoca sa fie respins....
1. Eu v-am spus care sunt variantele legale.
2. Eu va doresc sa nu aveti surprize naplacute si sa va vina decizia de pensionare mai repede!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carnetul de munca -la pensie carabela_anca carabela_anca Mama mea a iesit la pensie anul acesta conform limitei de varsta. A depus la Casa de pensii dosarul de pensionare in februarie. Printre actele necesare la ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala Alice Ionescu Alice Ionescu La data de 07.12.2010 implinesc 55 ani si la aceea data voi avea 33,2 ani de cotizare. Ma intereseaza daca depun dosarul de pensionare in luna decembrie dupa ... (vezi toată discuția)
Doresc un raspuns concret la acest subiect dodisor1962 dodisor1962 La serviciu in anul 2010 a venit o ordonanta de guvern din care reiesea ca persoanele care mai au 2 ani pana la pensie au dreptul sa ia ordonanta si apoi sa ia ... (vezi toată discuția)