avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 962 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata partiala
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata partiala

La data de 07.12.2010 implinesc 55 ani si la aceea data voi avea 33,2 ani de cotizare. Ma intereseaza daca depun dosarul de pensionare in luna decembrie dupa data de 07.12.2010 cu aplicabilitate din 01.01.2011 pot beneficia cnf. legii actuale de pensionare anticipata partiala cu 30% penalizare sau se aplica noua Lege care va intra in vigoare la 01.01.2011 si care spune ca penalizarea este de 45%.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:05, 10 Martie 2010
Buna ziua ! U raspuns pertinent poate fi dat numai atunci cand vom vedea varianta finala a noii legi a pensiilor .... pana atunci putem sa ne dam cu parerea ...
Multumesc mult pentru promptitudine. Sper ca proiectul legii sa se definitiveze pana in luna decembrie 2010.
Indepliniti conditiile pentru a beneficia de pensie anticipata partiala anul acesta, conform Legii nr. 19/2000. Viitoarea lege a pensiilor nu se va aplica retroactiv.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Depuneti dosarul de pensie pe 08.12.2010 si veti beneficia de prevederile actualei legi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta minima de pensionare femei raluka raluka mama mea este nascuta in 1958 si are 34 ani de munca. in ce conditii se poate pensiona? care ar fi varsta limita la care se poate pensiona? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata femei Ana Agapi Ana Agapi sunt nascuta in iulie 1957, am 35 ani de vechime din care 25.5 ani in grupa II. cand pot solicita pensie anticipata si care va fi penalizarea? multumesc. (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partial samybv2007 samybv2007 Buna ziua, Numele meu este Agafia, am 54 de ani sunt educatoare, Sunt nascuta pe 23 august 1955, am o vechime in munca de 35 de ani, iar in invatamant de 32 ... (vezi toată discuția)