avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua!! Mă aflu în posesia unei construcții cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua!! Mă aflu în posesia unei construcții cu autorizație ...

Bună ziua!!
Mă aflu în posesia unei construcții cu autorizație valabile,pe terenul Primăriei!!Clădirea a fost construită în '98,și am dobindit-o prin cumpărare în 2005!De curând,terenul pe care se afla construcția a fost intabulat de către Administrația Pietelor,aceasta realizând închiderile tarabelor cu panouri sandwich ,aflate în imediata vecinătate.Primaria mi-a trimis o adresă de reziliere a contractului de închiriere,chiar daca chiria a fost plătită pe tot anul 2023!!Menționez faptul că la Oficiul de Cadastru apar toți proprietarii construcției,inclusiv eu!!Este normal că Primăria și Administrația Pietelor să facă astfel de lucruri??Este legal??Care ar fi cea mai simpla metoda de a contesta situația??
Vă mulțumesc!!
Cel mai recent răspuns: , 22:21, 26 Iulie 2023
este vorba de un chiosc amplasat pe domeniul public? verificati clauzele contractului de inchiriere a terenului si veti gasi (sau nu) posibilitatile de contestare. e bine ca in aceasta faza sa va asigurati serviciile unui avocat

adriandimitriu a scris:

este vorba de un chiosc amplasat pe domeniul public? verificati clauzele contractului de inchiriere a terenului si veti gasi (sau nu) posibilitatile de contestare. e bine ca in aceasta faza sa va asigurati serviciile unui avocat

Da!!Este vorba de un spatiu comercial!!Putea să facă intabularea daca eu figurez că proprietar acolo??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie pe teren inchiriat chriss81 chriss81 Buna ziua Se poate intabula o constructie(spatiu comercial) situata pe un teren inchiriat de la primarie si care se afla pe domeniul public? Multumesc, (vezi toată discuția)
Intabulare karra karra am o situatie cel putin ciudata: eu sunt proprietar pe cladiri, terenul il am inchiriat de la x ce l-a concesionat de la z. vreau sa-mi intabulez ... (vezi toată discuția)
Teren de sub cladire proprietate privata Cecilia Boncea Cecilia Boncea Detin intr-o piata un spatiu comercial. Am acte de proprietate, hotarare judecatoreasca doar pe cladire. Platesc impozit. care ar fi modalitatea de a intra in ... (vezi toată discuția)