avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, V-as fi recunoscatoare daca ati putea sa ma ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, V-as fi recunoscatoare daca ati putea sa ma ajutati ...

Buna ziua,

V-as fi recunoscatoare daca ati putea sa ma ajutati cu o informatie legata de incheierea contractului de munca in perioada de proba, aflandu-ma in concediu medical, in timpul spitalizarii, moment in care am fost notificata despre acest fapt.
Contractul a inceput in 04.05.2023 si perioada de proba este de 90 de zile.
Intrucat situatia medicala este destul de avansata, la momentul notificarii cu data incetare 28.07.2023, ma voi afla in continuare in concediu medical si cel mai probabil inca cateva zile ulterioare externarii.
Oare angajatprul are dreptul legal de a incheia acest contract in aceste conditii?
Va multumesc, cele bune
Tea Ion
Cel mai recent răspuns: T.I.2018 , utilizator 11:29, 28 Iulie 2023
În cazul în care angajatorul îl notifică pe salariat în timpul în care acesta este în concediu medical, notificarea nu poate produce efecte juridice, iar salariatul al cărui contract a încetat poate sesiza instanța competentă, în termen de 45 de zile calendaristice de la data la care a luat cunoștință de măsura dispusă.

Concediul medical prelungeste perioada de proba, potrivit art.49 alin.6 C.mun.
Va multumesc pentru raspuns. Cele bune

Cornel Vasile a scris:

În cazul în care angajatorul îl notifică pe salariat în timpul în care acesta este în concediu medical, notificarea nu poate produce efecte juridice, iar salariatul al cărui contract a încetat poate sesiza instanța competentă, în termen de 45 de zile calendaristice de la data la care a luat cunoștință de măsura dispusă.

Concediul medical prelungeste perioada de proba, potrivit art.49 alin.6 C.mun.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba se prelungeste daca ai concediu medical in acea perioada silviaaaaa silviaaaaa Buna ziua, Am fost angajata la o firma cu cim nedeterminat si in ultima saptamana inainte de sfarsitul perioadei de proba am avut 10 zile de concediu medical, ... (vezi toată discuția)
Restructurare post anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca in cazul cand se restructureaza un post , este perioada de preaviz de 20 zile lucratoare . In perioada de preaviz ... (vezi toată discuția)
Concediere in perioada de proba de 90 de zile IoanaEnache IoanaEnache Buna ziua, Firma la care lucrez doreste sa ma concedieze, desi eu am probleme de sanatate, si sunt acasa in concediu medical. De asemenea am bilet de ... (vezi toată discuția)