avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua, explicati-mi va rog , daca declarațiile ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua, explicati-mi va rog , daca declarațiile unei persoane ...

Buna ziua, explicati-mi va rog , daca declarațiile unei persoane în cadrul unei anchete sociale solicitată de instanta intr.un dosar de divorț, produc consecințe juridice. Cazul este următorul: o persoana, a declarat in mod fals anumite aspecte cu ocazia anchetei sociale. In urma unei plângeri penale, deși politistul a constatat falsul , a clasat plângerea întrucât nu ar produce efecte juridice si astfel nu întrunește condițiile falsului in declaratii.Vă mulțumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 22:43, 27 Iulie 2023
Într-un proces civil, răspunde penal doar martorul, dacă face declarații false sub jurământ.
La o anchetă socială persoana intervievată nu face declarfații sub jurământ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uz de fals- se poate invoca in aces caz? laau laau Fostul sot se plimba in buzunar cu o hotarare judecatoreasca care a fost anulata de o alta hotarare judecatoreasca (de care el are cunostiinta deoarece a ... (vezi toată discuția)
Prescriptie falsificare documente si uz de fals ulises10 ulises10 Poate ca cineva ma poate sfatui cum sa procedez. In anul 2004, partea reclamanta falsifica documentele pe care le foloseste intr-un proces civil care se ... (vezi toată discuția)
Contract wsr wsr Buna ziua! Un prieten s-a trezit cu sediul social al mai multor firme la el acasa, fara sa fi incheiat vreun contract in acest sens cu reprezentantii acestora. ... (vezi toată discuția)