avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 995 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna. Intrebarea mea este ca sotul mosteneste un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna. Intrebarea mea este ca sotul mosteneste un apartament dupa ...

Buna. Intrebarea mea este ca sotul mosteneste un apartament dupa moartea mamei sale.Dar daca el moare inaintea ei cui ramane acest apartament?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Succesiunea se deschide prin moarte.
Cand o sa decedeze mama sotului predecedat (care era decedat la data decesului mamei sale) vor veni la mostenirea acesteia, rudele de gradul 1 , adică copii acesteia, iar in caz ca unul dintre copii este predecedat, vor veni fiii acestuia prin reprezentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. in cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine ... vulpys vulpys Buna ziua. In cazul in care sotii nu au copii sau frati, cine va putea veni la mostenire? Daca pe timpul vietii facem testament, poate fi atacat? Sotul are ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! tatăl meu a decedat în 14 august 2023. ca si moștenitori ... nimenea nimenea Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori sunt mama și 2 copii. Am vrea sa demaram succesiunea după decesului tatălui. Ca si ... (vezi toată discuția)
Succesiune - cine ce drepturi are? adi78ro adi78ro Ion e căsătorit cu Maria. Împreună fac doi copii: Ionel şi Măriuca. Toţi patru locuiesc în casa părinţilor (decedaţi) lui Ion. Măriuca se ... (vezi toată discuția)