avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... În certificatul de moștenitor a fost trecuta o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

În certificatul de moștenitor a fost trecuta o suprafață ...

În certificatul de moștenitor a fost trecuta o suprafață mai mica cu 500 mp pentru o tarla decât în titlul de proprietate și la alt titlu de proprietate la stabilirea cotei parte a fost numărat și decedatul alături de moștenitori. Notarul care a redactat documentul refuză să facă rectificările necesare. Ce se poate face?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 11:16, 1 August 2023
Înseamnă că la rol avea cu 500 m.p mai puțin. Probabil cu suprafața aia figura în certificatul de atestare fiscala și în adeverința de rol de la Registrul Agricol.
Și e normal sa fi fost numărat și decedatul, pentru a i se stabili cota parte din terenurile de pe acel titlu. Se numără toți coproprietarii.
Decedatul era cel pe care îl mosteneau urmașii, nu era moștenitor, iar pe rol nu erau cu 500 mp mai puțin.

raluk0207 a scris:

Înseamnă că la rol avea cu 500 m.p mai puțin. Probabil cu suprafața aia figura în certificatul de atestare fiscala și în adeverința de rol de la Registrul Agricol.
Și e normal sa fi fost numărat și decedatul, pentru a i se stabili cota parte din terenurile de pe acel titlu. Se numără toți coproprietarii.

Solicitați o încheiere de respingere motivată.
Termenul este de pana la 30 de zile și după ce o primiți, o puteți ataca în instanță.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare pamant - certificat de mostenitor Ionelll321 Ionelll321 Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: strabunicul meu (tatal bunicului meu) a avut un titlu de proprietate pe o suprafata totala de 3 hectare, dupa ... (vezi toată discuția)
Bună seara scuzați-mă am și eu o întrebare un mos de al ... Cornelialupueugenia Cornelialupueugenia Bună seara scuzați-mă am și eu o întrebare un mos de al meu are am un act de vânzare cumpărare pe 500 m pătrați și o construcție între timp cind ... (vezi toată discuția)
Legea 247 privind retrocedarea nonamamaia nonamamaia Buna seara! Am si eu o problema am un teren cu suprafata de 5000 mp. A apartinut mamei mele (eu avand in acest moment 70 de ani), a fost trecut in anul 1930 in ... (vezi toată discuția)