avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am niste flori pe o masuta in fata usii. Nu sunt in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am niste flori pe o masuta in fata usii. Nu sunt in drumul nimanui. ...

Am niste flori pe o masuta in fata usii. Nu sunt in drumul nimanui. Este vreo problema cu ele? Pot fi ridicate in lipsa mea? Exista un anunt la usa scarii ca in cazul in care nu se elibereaza locul vor fi ridicate contra cost de o firma.Am ramas interzis cand am vazut anuntul.
Ultima modificare: Marți, 1 August 2023
vicmal, utilizator
Cel mai recent răspuns: vicmal , utilizator 16:59, 3 August 2023
Pot fi ridicate fara acordul si in lipsa dvs.Este spatiu comun si de regula trebuie sa fie liber,chiar daca spuneti ca nu sunt in drumul nimanui.Puteati sa cereti acordul vecinilor inainte sa puneti florile acolo.Mai bine le duceti in casa,daca nu vreti sa ramaneti fara ele.
Scopul florilor este sa infrumuseteze ambientul. In casa am flori. Mi se pare abuziv ca in fata usii mele in spatiul comun sa vina cineva sa ridice florile si masuta pentru ca ""spatiul trebuie sa fie gol!"" Fiecare proprietar/locatar poate folosi, în condiţiile legii şi acordului de asociere, atât spaţiul care constituie bunul principal, cât şi părţile comune, fără a aduce atingere drepturilor celorlalţi proprietari şi fără a schimba destinaţia clădirii. Acesta este un citat din legea 196/2018.
Ultima modificare: Marți, 1 August 2023
vicmal, utilizator
Cum am specificat mai sus,trebuia sa cereti acordul vecinilor.Cum dvs.tineti masa si flori pe palier si altii pot tine biciclete,carucioare pentru copii,etc.etc.Ati fi de acord?Cred ca nu.
Chiar as fi de acord. Exista si caz de mamica care isi tine caruciorul la parter. Nu mi-a trecut prin cap sa ma simt lezat ca nu mi-a cerut acordul. Sta la 4, fara lift. Cum sa iasa cu copilul zilnic? Dumneavoastra ce credeti? Mie mi se pare ca sunt in Kafka.

vicmal a scris:

Am niste flori pe o masuta in fata usii.

In fata usii inseamna in partea comuna de imobil de locuit in comun,respectiv in partea de acces in imobilul de locuit in comun,zona pe unde se deplaseaza vecinii sa ajunga la apartamentele lor
Legea nr 196/2018 prevede concret fara exceptii sau derogari ca proprietarii nu pot schimba aspectul si destinatia partii comune fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
Chiar daca vi se pare "ca sunt in Kafka." trebuie sa aveti in vedere ca dispozitiile in vigoare respectiv normele ISU obliga asigurarea liberului acces in partea comuna de imobil de locuit in comun pentru situatii speciale

Alte discuții în legătură

Renovare spatii comune AlmaSilvia AlmaSilvia Blocul in care locuiesc nu a mai fost renovat din anii 70. De cand am achizitionat apartamentul, mai mult de 1 an, nu a fost nicio intalnire a proprietarilor. ... (vezi toată discuția)
Seful de scara este deranjat de carucioarele si bicicletelw copiilor parcate in fata apartamentelor.incepand din primavara acestui an, ... Locatar bloc Locatar bloc Buna ziua! Problema este ca incepand din primavara acestui an, seful de scara este deranjat de faptul ca avem \"parcate\" carucioarele si bicicletele copiilor ... (vezi toată discuția)
Care este cadrul legal care determină legalitatea sau ilegalitatea ... danieldei danieldei Care este cadrul legal care determină legalitatea sau ilegalitatea depozitării căruciorului la parter sub scări? (vezi toată discuția)