avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 476 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am niste flori pe o masuta in fata usii. Nu sunt in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am niste flori pe o masuta in fata usii. Nu sunt in drumul nimanui. ...

Am niste flori pe o masuta in fata usii. Nu sunt in drumul nimanui. Este vreo problema cu ele? Pot fi ridicate in lipsa mea? Exista un anunt la usa scarii ca in cazul in care nu se elibereaza locul vor fi ridicate contra cost de o firma.Am ramas interzis cand am vazut anuntul.
Ultima modificare: Marți, 1 August 2023
vicmal, utilizator
Cel mai recent răspuns: vicmal , utilizator 16:59, 3 August 2023
vicmal a scris:

Exista un anunt la usa scarii ca in cazul in care nu se elibereaza locul vor fi ridicate contra cost de o firma.

:))
De tractări auto, sau ce firmă? Conducerea asociației dvs. are imaginație bogată. Nu există firme care să facă așa ceva, nu e vorba de gunoi.
Măsuța și florile sunt proprietatea dvs. și dacă dispar ați putea face plângere penală pentru furt. E corect ce spun colegele mai sus cu spațiul comun care trebuie să fie liber, dar dacă nu vreți să le luați le lăsați acolo și gata, nu puteți fi amendat pentru asta. Însă probabil că vă vor presa până o veți face și sunt de părere că ar trebui să le luați, totuși. Pentru confortul dvs. psihic, nu de alta.
Noul Presedinte care este plin de ""avant"", a renuntat le serviciile vechii administratii, a apelat la o firma.
A renuntat la doamna care facea curatenie, a apelat la o firma de curatenie. Cica aceasta firma ar ridica masuta (contra cost).
Ca un amanunt important a fost ales de 5 oameni. Eu nu am vazut tabel convocator la adunare. Vechiul presedinte s-a mutat in provincie. Acum descoperim ca in listele de intretinere afisate nu exista informatia ca de cand a fost preluata administratia de firma ( 6 luni) se platesc sistematic penalizari la Termoenergetica.
Este profund deranjat de florile de pe masa desi, repet, nu blocheaza nici un acces. Apropo masuta este metalica deci ignifuga. Am vazut mai sus ca practica generala (cica conform legii) este de a avea casa scarii complet libera. Ordinul 163/2007 pentru aprobarea Normelor generale de aparare impotriva incendiilor specifica:
Este interzisa blocarea cailor de acces de evacuare si de interventie cu materiale care reduc latimea sau inaltimea libera de circulatie stabilita ori care prezinta pericol de incendiu sau explozie, precum si efectuarea unor modificari la acestea, prin care se inrautateste situatia initiala. Nu este cazul, masuta este in afara drumului. Este in capatul culoarului in fata usii mele. In legea 196 se specifica pentru regulamentul condominiului ca nu se poate impune nicio restrictie exercitarii drepturilor proprietarilor in afara celor care sunt justificate prin destinatia imobilului, asa cum este prevazuta in proiectul tehnic si cartea tehnica a constructiei.
Tuturor proprietarilor li s-a facturat caldura prin coloane de distributie desi la unele apartamente aceasta lipseste,
agentul termic fiind adus in calorifer din coloana unui apartament invecinat.
A fost informat de circa 2 luni, sa notifice ISTA cu situatia din teren dar nu s-a intamplat nimic.
Nu se cramponeaza nimeni de flori dar mie mi se pare ca ma aflu intr-un caz semipatologic in care diverse complexe personale rabufnesc pe componenta aceasta administrativa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema dvs se înscrie în seria micilor mizerii datorate traiului în comun de la bloc a mentalităților din vremuri de trista amintire,a calității îndoielnice a unor locatari etc.Juridic ce sa faceți plângere penala pt furt,dacă va ridica măsuța,proces civil etc?..Dacă am trai.intr. -o societate unde se respecta regulile 100%nu ar avea ce sa caute nici măsuță,nici căruciorul,nici butoaiele cu murături etc.Deoarece nu trăim într o astfel de societate fiecare considera ca merita o excepție, ca are un drept etc.In concluzie mai mult de a încerca să rezolvați amiabil nu prea aveți ce sa faceți..
Din ciclul ce s-a mai intamplat cu noul presedinte: Astazi a afisat pe usa un convocator de adunare generala tot pentru astazi cu mentiunea ca daca nu se intruneste cvorumul va avea loc a doua pe 17 august! Eu convocatorul l-am vazut dupa h 13, dimineata nu era!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renovare spatii comune AlmaSilvia AlmaSilvia Blocul in care locuiesc nu a mai fost renovat din anii 70. De cand am achizitionat apartamentul, mai mult de 1 an, nu a fost nicio intalnire a proprietarilor. ... (vezi toată discuția)
Seful de scara este deranjat de carucioarele si bicicletelw copiilor parcate in fata apartamentelor.incepand din primavara acestui an, ... Locatar bloc Locatar bloc Buna ziua! Problema este ca incepand din primavara acestui an, seful de scara este deranjat de faptul ca avem \"parcate\" carucioarele si bicicletele copiilor ... (vezi toată discuția)
Care este cadrul legal care determină legalitatea sau ilegalitatea ... danieldei danieldei Care este cadrul legal care determină legalitatea sau ilegalitatea depozitării căruciorului la parter sub scări? (vezi toată discuția)