avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua, Avem urmatoarele situatii de natura ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua, Avem urmatoarele situatii de natura medicala: 1. Angajatul ...

Buna ziua,

Avem urmatoarele situatii de natura medicala:
1. Angajatul sustine ca nu isi mai poate exercita atributiile conform fisei de post din motive medicale, cu sau fara documente medicale care sa sustina problema medicala;
2. Angajatul aduce un concediu medical cu cod de tulburari psihice, iar angajatul nu recunoaste problema, desi ar putea prezenta un pericol in desfasurarea activitatilor.
Cum se pot trata legal situatiile de mai sus:
- sa il trimita la medicina muncii pentru a vedea daca mai este apt sau apt conditionat? In ce baza legala il poate trimite la medicina muncii?
- in caz ca este apt conditionat, are obligatia sa ii ofere alt job?
- in caz ca nu ii poate oferi alt job, ce se intampla cu salariatul si contractul lui?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:24, 2 August 2023
Aptitudinea in munca a lucratorilor se stabileste de catre medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale. In cadrul examinarii medicale periodice, se face programarea lucratorului la medicul de medicina muncii. Medicul de medicina muncii poate trimite lucratorul pentru investigatii suplimentare la medici specialisti pe domeniile necesare.
Daca este vorba de apt conditionat, medicul de medicina muncii va nominaliza conditionarile.
Angajatorul are obligatia sa respecte aceste conditionari, daca este posibil, la locul de munca actual. Daca nu poate si are in organigrama, angajatorul poate oferi un alt loc de munca. Nu este obligatoriu, sa se pastreze salariul/ functia.
Daca angajatorul nu detine un alt loc de munca unde se pot respecta conditionarile sau daca lucratorul refuza noul loc de munca, atunci angajatorul poate pune lucratorul la dispozitia fortelor de munca din judet.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persona cu handicap alexvlad2 alexvlad2 Sant angajat ca lucrator gestionar cod COR432111 si de curand am obtinut un certificat de persoana cu handicap firma la care lucrez ma poate concedia ... (vezi toată discuția)
Angajare attarion attarion Buna ziua. Am 49 de ani si as dori sa ma angajez ca agent de paza. Mentionez ca in urma cu 8 ani am suferit un infarct miocardic , apoi mi s-a montat un stent. ... (vezi toată discuția)
Conditionare din punct de vedere medical VIOPAUN VIOPAUN Buna ziua, Doresc sa ma ajute cineva cu informari despre drepturile angajatului atunci când devine apt conditionat dar in momentul angajarii a fost apt .Ce ... (vezi toată discuția)