Buna ziua , as dori cateva informatii legate de ce anume demersuri legale pot lua legat de o chestiune personala , ci anume cineva a creat un cont fals de facebook cu numele meu si posteaza poze indecente . Tin sa mentionez ca am lucrat o perioada la un studio de videochat , insa Romania era blocata . Persoana in cauza cunoaste membri ai familiei si cunostinte pt ca si acestia au primit mesaje de pe acel cont. Mesaje jignitoare , informatii eronate etc .
Nu stiu cine ar putea fi acea persoana dar se pare ca este o persoana care imi cunoaste viata personala.
Dacs vi se solicitau bani putea sa fie orice individ care va spărgea contul sub o metoda sau alte.In cazul.in care nu vi se cer bani e un fost partener,,,admirator"etc.Angajati av specializat în penal care sa meargă cu dvs la politie,parchet pt demersurile legale.Daca cunoșteai identitatea persoanei existau variante și într un proces civil.asa doar penalul rămâne soluția..
Formulati plangere penala pentru infractiunea de fals informatic. Va puteti constitui parte civila si sa solicitati o suma de bani cu titlul de daune morale.
Daca veti afla identitatea acestei persoane, aveti posibilitatea de a formula o actiune la instanta civila de raspundere civila delictuala pentru repararea prejudiciului moral produs, prin care sa solicitati o suma de bani si incetarea comportamentului.