avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Penal sau civil?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Penal sau civil?

Buna ziua,
Daca intr-un dosar penal nu s-au luat in considerare decat amenintarile iar calomnia si insulta nu, va intreb daca mai sunt sau nu incriminate cele doua infractiuni si de ce procurorul a spus ca acestea sunt abrogate.Ca sa scape de ele sau nu se mai aplica?Trebuie mers la civil?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: jon53 , utilizator 17:11, 29 Ianuarie 2010
Si la noi ar trebui aplicata legea atata vreme cat cele doua infractiuni, insulta si calomnia, au fost reincriminate printr-o decizie a Curtii Constitutionale. Traim in Romania tuturor posibilitatilor unde normalul devine anormal si viceversa, nu in Marea Britanie sau Germania!
tudorioan a scris:

Si la noi ar trebui aplicata legea atata vreme cat cele doua infractiuni, insulta si calomnia, au fost reincriminate printr-o decizie a Curtii Constitutionale. Traim in Romania tuturor posibilitatilor unde normalul devine anormal si viceversa, nu in Marea Britanie sau Germania!

Daca nici in instanta civila nu poti avea castig de cauza ce mai ramane de facut?
Ce alternativa avem, bineinteles ,in afara de aceea de a emigra?
Nimic altceva decat sa ripostam si noi la aceste acte de dafaimare, pentru
ca altfel nu se face dreptate.Si unde am ajunge?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.205 si art 206, cod penal, mai sunt în vigoare? dandanaua dandanaua Insultasi calomnia prev.de art.205 şi art.206 cod penal au fost abrogate în 2007.In 2008, curtea constitutionala a decis neconstitutional textul de lege care ... (vezi toată discuția)
Insulta prin telefon... tanasaionut tanasaionut daca am avut o prietena timp de 6 luni si apoi am aflat ca ma inseala si fapt pt care i-am trimis mesaje in care am facut-o curva, ea poate folosi acele ... (vezi toată discuția)
Insulta si calomnia, 25 iulie 2010 garincea garincea Buna ziua! Domnule Consilier, stiti cumva, foarte precis, insulta si calomnia sunt sau nu sunt incriminate \"la aceasta ora\"-25 iulie 2010?!Acea abrogare a ... (vezi toată discuția)