avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna, ieri pe data de 2.08.2023 am avut un accident cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna, ieri pe data de 2.08.2023 am avut un accident cu 2 pietoni ...

Buna, ieri pe data de 2.08.2023 am avut un accident cu 2 pietoni care erau în stare de ebrietate și au trecut la culoarea roșie a semaforului, victime a fost doar unul dintre ei care acuzase dureri de picior și a fost dus la spital , problema este ca azi am fost chemat la secția de politie sa depun declaratie când am ajuns acolo polițistul care mi-a făcut declaratia mi-a zis ca pe camere se vede ca era verde la pieton și ca sunt vinovat am depus declaratia și după mi-a fost arătat filmarea în care se nu se vede culoarea semaforului sau nimic altceva , în declaratie polițistul a scris ca am acroșat 2 pietoni care treceau la trecerea dar cred ca a mai scris în plus ca era verde la semafor ceea ce eu nu am zis... nu am fost lasat sa citesc declaratia. Am doi martori care vor sa depună mărturie ca au văzut cum cei doi au trecut pe culoarea roșie a semaforului (erau participanți la trafic și ei ) polițistul nu a luat declaratie decât celor doi pietoni nu au cerut niciunui om din 30 de persoane sa depună mărturie


Este posibil sa îmi schimb declaratia dacă s-a făcut abuz sau dacă am martori nu mai este nevoie sa o schimb , deoarece martorii au apărut abia după ce am anunțat pe grupul de Facebook pe infor trafic și am fost contactat de ei , eu în momentul în care am facutdeclaratia nici nu știam ca polițistul mințile cu culoarea semaforului
Ultima modificare: Joi, 3 August 2023
Hozan Stefan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Hozan Stefan , utilizator 17:31, 3 August 2023
cum adica, politistul a scris declaratia in locul dvs? si dvs ati semnat-o? mie mi se pare o copilarie, cum sa accepti asa ceva? solicitati martorilor dvs date de contact

adriandimitriu a scris:

cum adica, politistul a scris declaratia in locul dvs? si dvs ati semnat-o? mie mi se pare o copilarie, cum sa accepti asa ceva? solicitati martorilor dvs date de contact


Din păcate da , nu am fost lasat sa îmi scriu singur declaratia și mai rău rău ca în declaratie apar propoziții pe care eu nu le am dictat mai exact varianta mea era " am acroșat pe trecere cei doi pietoni in stare de ebrietate." Varianta din declaratie este "
am acroșat pe trecere cei doi pietoni in stare de ebrietate care traversau pe culoarea verde " un fel de a ma incrimina singur , dar sper ca reușesc sa ma scot cu martorii deoarece in momentu declarației eu nu văzusem filmarea în care efectiv nu se vede dacă era verde sau rosu pentru ei , polițistul efectiv mi-a zis în fata ca se vede clar ca era verde și eu sunt vinovat , dinou abuz de putere deoarece filmarea aia nu demonstrează nimic inafara ca e fimat momentul impactului , din poziția polițistului lq fata nu erau martori sa ia declarații, inafara ca erau undeva la 30 de oameni care ii spuneau ca cei doi pietoni trecuseră pe rosu...prea mult abuz.
Ultima modificare: Joi, 3 August 2023
Hozan Stefan, utilizator
Sper ca măcar avocatul sa reușească sa ma ajute ca efectiv sunt și asa destul de distrus emoțional din cauza accidentului și din cauza comportamentului celui care statul ii spune " siguranță și încredere "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala iulianbtz iulianbtz Buna ziua! Ieri am avut si eu un ghinion si doresc daca se poate sa ma ajutati...Veneam dinspre Bdul Energeticienilor si am intrat pe bulevardul Camil Ressu. ... (vezi toată discuția)
Trecere neregulamentara Alex9708 Alex9708 Buna ziua . Am primit amenda pentru trecere neregulamentare la distanta de zebra nu foarte departata ,semaforul era verde la pietoni am trecut printre niste ... (vezi toată discuția)
E rosu sau nu e rosu? marc78 marc78 Buna ziua, Am oprit LA o trecere de pietoni semaforizata si din pozitia in care ma aflam nu mai puteam observa semaforul adresat autovehiculelor dar vedeam ... (vezi toată discuția)