Salutare, am incheiat un contract de leasing si fiind pe graba am facut revizia de rodaj la un alt service, autorizat de producator, iar cand am fost sa mai semnez niste acte mi s-a spus ca sunt obligat sa fac orice reparatie/revizie doar la un anumit service.
Este legala aceasta clauza? Pentru ca mi se pare ilogic, daca imi pocneste un furtun intr-un oras si acolo este o reprezentata, stau sa sun platforma sa ma duc doar la service-ul specificat de ei?
Buna ziua,
In situația in care masina este noua, in cazul unui Leasing financiar, nu este normal sa vi se indice un anumit service. Garanția este oferită de producatorul mărcii, nu de firma de leasing. In situația unui leasing operational, exista posibilitatea sa existe o astfel de clauza, pentru ca, leasingul operational diferă de leasingul financiar. De asemenea, dacă mașina este rulată, nu mai are garanția oferită de producător și vi s-a finanțat printr-un contract de leasing, exista posibilitatea introducerii unei astfel de clauze. In oricare dintre situațiile descrise mai sus, referitoare la leasingul operational, ori la finanțarea unei mașini secund hand, contractul ar trebui sa fie tripartit, adică semnat de firma de leasing, Dvs si vânzătorul masinii (care este si unitatea service care face întreținerea masinii).
In cazul unui leasing financiar pentru a masina noua, chiar dacă se face un contract tripartit, leasingul nu va poate obliga sa faceți reviziile la o anumită unitate service.
Mai verificați in contract si care este sancțiunea (răspunderea Dvs) dacă nu respectați clauza.
Succes si numai de bine!
Este noua si este luata pe leasing financiar. Daca deja am semnat (prostia mea, stiu) se mai poate modifica contractul sau exista o lege anume care specifica ca firma de leasing nu ma poate obliga sa fac service-ul intr-o singura unitate? In contract e specificata pierderea garantiei (ceea ce nu stiu daca au cum, pentru ca garantia de data de producator) sau incheierea contractului de leasing.
Multumesc!
Buna ziua,
Părerea mea este ca nu este normal sa existe o astfel de clauza, atâta timp cât Dvs aveți grija de bun și nu produceți nici un prejudiciu firmei de leasing. Va sfătuiesc sa luați legătura cu in avocat căruia sa-i prezentați contractul.
Succes și numai se bine!