avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz nerespectat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz nerespectat

Buna ziua, ce se poate întâmpla cu un angajat care nu isi respecta perioada de preaviz, in cazul demisiei? Ar mai avea 3 zile de preaviz, dar nu vrea să mai vină. Ce poate face angajatorul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 5 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, mai are o singura optiune .: sa va ponteze nemotivat si sa va suspende c.i.m. pentru absente nemotivate. Pe durata suspenadrii , se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept...altfel spus, perioada de preaviz este supendata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada preaviz ciugolialacramioara ciugolialacramioara Va rog sa-mi spuneti daca in perioada de preaviz este obligatoriu sa se lucreze cele 20 de zile de preaviz. Am un angajat care si-a dat demisia conf art.81 din ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract in preaviz de demisie Andrei Gica Andrei Gica Buna ziua. Contabila noastra si-a inaintat demisia catre conducere in data de 02.07.2012. Preavizul de demisie, conform CIM e de 30 de zile calendaristice, ... (vezi toată discuția)
Demisie Nicoletapostolache Nicoletapostolache Buna seara, am și eu o problema..Vreau să mă mut in alt oraș unde am găsit și loc de muncă doar că actualul șef mă forțează să stau in preaviz ... (vezi toată discuția)