avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Folosirea spatiilor comune Buna ziua,in blocul in care ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Folosirea spatiilor comune Buna ziua,in blocul in care locuiesc ...

Folosirea spatiilor comune
Buna ziua,in blocul in care locuiesc un proprietar a decis sa isi insuseasca o parte din podul blocului fara a cere acordul nimanui.Efectiv a montat o usa,a blocat cu niste bucati de osb orice alt posibil pasaj prin acel spatiu,a creeat o separatie.In calitate de presedinte al asociatiei de proprietari i-am trimis o notificare prin posta recomandata prin care il somez sa desfiinteze mijloacele de blocare si sa elibereze spatiul,cu citarea articolelor din legea 196/2018 dar partea mai putin clara este modalitatea prin care asociatia de proprietari poate sa ia masuri in cazul in care respectivul refuza sa se conformeze.
Cel mai recent răspuns: alex_2 , utilizator 18:16, 5 August 2023
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Desființați dvs. acele modificări abuzive.

Va recomand sa mergeti ca asociatie direct la un avocat. Daca va ganditi la politie, din propria experienta va spun ca politia nu face nimic in legatura cu spatii comune. Eu am vazut situatie de furt curent. Un gigel, proprietar in bloc, sparsese un perete de la camera de serviciu si trasese un fir pana in ap. lui, unde presupun ca legase un calorifer electric de a consumat cateva mii de lei intr-o singura luna, surpriza pe factura de curent la comun. A fost chemata politia care a zis ca nu e treaba lor ce fire sunt prin bloc si nici gaura din perete. Compania de electricitate a venit si ea, s-a uitat lung si a zis ca daca nu e spatiu public nu e treaba lor. Atunci mai multi din bloc au taiat firul si au si deconectat camera de serviciu de la curent. De atunci n-au mai fost furturi de curent ca nu mai are de unde, liftul si lumina de pe hol nu sunt compatibile. Gigelul dvs are doua optiuni, sa demonteze usa sau, daca toata lumea e de acord, sa faca un contract cu asociatia.
Poate la inspectoratul in constructii puteti sa faceti o plangere sau sa mergeti in audienta, ce a pus el acolo e o constructie fara autorizatie. Dar acolo e alta delasare si birocratie incredibila, conversatia se face in scris prin posta, fiecare mesaj dureaza macar o luna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spatiu comun w_v_w_v w_v_w_v Buna ziua In blocul unde locuiesc exista 3 scari unite.si 2 etaje fiecare. Primele 2 sunt in linie drepta iar cea de-a 3 scara este unita de cea de-a 2 ... (vezi toată discuția)
Uscatoria blocului onet_felicia onet_felicia buna,as avea o intrebare, in anul 2008 am primit acordul de la toti vecinii ne a folosi uscatoria blocul,cum eram perete in perete am facut o noua usa si ... (vezi toată discuția)
Modificare racord electricitate ruxyradu ruxyradu un colocatar din bloc, proprietar al unui apartament la etajul 8 si o camera de servici la etajul 9 (mansarda) a modificat instalatia electrica, trecand un ... (vezi toată discuția)