avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Caut avocat cu experienta, specializat in procese ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Caut avocat cu experienta, specializat in procese penale

pentru marturie mincinoasa in legatura cu vanzarea unui imobil... soldata cu pierderea definitiva si irevocabila a imobilului (eu - persoana pagubita). Am discutat recent cu martorul, are remuscari si m-a asigurat ca va spune adevarul
Avocatul preferabil din Cluj. Pentru contact va rog sa-mi lasati un numar de telefon sau adresa mail, la mesaje private
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2010
user_me, utilizator
Cel mai recent răspuns: user_me , utilizator 05:21, 29 Ianuarie 2010
Nu stiu daca in cazul dvs vhiar va trebuie avocat cu experienta in dreptul penal.
Trebuie redactata o plangere penala si veti depinde in exclusivitate de declaratia martorului despre care ati facut vorbire.Nu par sa existe probleme.

Daca cumva martorul nu mai este cuprins de remuscari cu ocazia audierii atunci se poate discuta ca ati avea nevoie de un avocat care sa se lupte cumva pentru dvs.
Cred ca intr-o atare situatie nu neaparat experienta ar fi vitala, ci abilitatea avocatului.

avocat Claudiu Lascoschi
Multumesc pentru raspuns, dar eu cred ca depinde destul de mult si de continutul plangerii, de aceea am nevoie de avocat...si pentru redactare. pentru ca minciuna nu este una nevinovata ci dimpotriva, a produs efecte, soldate cu pierderea dreptului de proprietate si atribuirea, pe nedrept, unei alte persoane.
Chiardaca in timpul audierii martorul recunoaste ca nu a spus adevarul exista posibilitatea sa nu fie calificata cu intentie sau buna stiinta si audierea sa se soldeze cu neinceperea urmaririi penale.... si atunci nu am rezolvat nimic :(
E adevarat ca plangerea penala trebuie bine redactata, dar esential este ceea ce declara martorul in fata procurorului si apoi in fata instantei de judecata.
Depinde daca a avut sau nu intentia de a nu declara adevarul.
Insa mai apare o intrebare.De ce a declarat asa?
A facut-o din proprie initiativa sau a fost vorba de o instigare din partea cuiva?
Ar mai trebui studiat si in ce masura a afectat declaratia martorului pierderea procesului de catre dvs.Daca declaratia lui a fost determinanta in ceea ce priveste solutia instantei civile atunci ar fi relevant.
Cred ca acesta ar fi un aspect prealabil care ar trebui studiat mai inainte de a se formula plangerea penala.

avocat Claudiu Lascoschi
Corect, m-am gandit si eu la toate aceste intrebari/aspecte; am stat de vorba ulterior cu martorul si chiar am inregistrat, fara stirea lui o parte din discutie ....a fost instigat si da, a afectat... Este un fragment preluat din marturia lui in motivarea sentintei, de care instanta se foloseste pentru a-si motiva decizia.... dar nu pot aici sa detailez aspecte care ar putea fi citite si de avocatul care a manuit sforile... si atunci ar afla de intentie inainte de a demara-o
Daca aveti o cunostinta, o sugestie din baroul Cluj pe care ati putea-o recomanda, mi-ar fi de mare folos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca- dosar penal- chemat la audiere in calitate de martor misu1972 misu1972 Buna ziua, in data de 14.02.2016, in cadrul societatii unde lucrez a avut loc un accident de munca soldat cu accidentarea grava a unui muncitor. Acesta a ... (vezi toată discuția)
Acuzat pentru facturi false ChristianOO ChristianOO buna ziua, sunt acuzat ca faptuitor , de catre o firma la care am lucrat , ca as fi adus facturi (2) , false spre decontare, s-a facut plangere penala de ... (vezi toată discuția)
Buna,doresc si eu sa stiu ce mi se poate intampla un om simplu un om simplu Am fost angajat la o firma de distributie pe postul de agent rezerva si dupa circa o saptamana agentul cu care am fost pe teren in ziua respectiva a iesit in ... (vezi toată discuția)