avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 812 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In 2011 proprietatile detinute de parinti au fost ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In 2011 proprietatile detinute de parinti au fost vandute pt ...

In 2011 proprietatile detinute de parinti au fost vandute pt a construi o casa. Diferenta necesara a finalizarii casei a fost asigurata printr-un credit luat de sora mea pe numele ei. Casa a fost astfel trecuta complet pe numele ei. Creditul a fost platit din salarul mamei, diverse lucrari la interior si mobila din salarul meu eu traind si lucrand in germania. Era clar tuturor ca acea casa apartine ambelor surori si ca eu voi fii trecuta in acte ca coproprietar 50% imediat dupa ce creditul e achitat integral. Sora mea acum refuza acest lucru spunand ca casa ii apartine 100%. Ce pot face ca sa imi optin cei 50% din proprietate. Tata a murit acum un an. Mama mai traieste si ar putea da o declaratie legala in acest sens. Imi pot da sora in judecata?
Multumesc pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 20:23, 16 August 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Casa e a surorii, deci nu obtineti casa, ci doar niste bani daca dovediti ca ati investit in casa ei. Mama banii din bunurile vandute si cea mai investit, iar dvs in ratele ei.
E un caz greu, wr trebui sa mergeti la avocat.
Înseamnă că a fost singura persoana eligibilă pentru credit in acel moment. Astfel a ajuns și proprietar. Și așa va și rămâne.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare cu rezerva uzufructului viager andreeaoana86 andreeaoana86 Buna seara! Imi puteti spune, va rog, daca cineva care a vandut casa si terenul aferent acesteia cu rezerva uzufructului viager, mai are dreptul de a construi ... (vezi toată discuția)
Mostenire simina_28 simina_28 Buna seara. Dupa moartea tatalui,mama a facut succesiune la casa,eu am primit de la sora mea o suma de bani (5000 marci pe vremea aceea),despagubire ca sa ii ... (vezi toată discuția)
Divort cu credit ipotecar AddiM AddiM Buna ziua, Va scriu astazi din cauza tensiunilor familiale cu care ma confrunt, sora mea are o problema foarte mare si m-am hotarat sa ma informez aici. ... (vezi toată discuția)