Sunt angajata la 3000 lei brut in CIM, dar primesc 2750 lei salar in mana > 1898 separat, de pe contul firmei, iar restul de 852 lei de pe contul personal al patronului. Pe langa asta, eu am sub 26 ani, iar contabila nu a luat acest aspect in considerare la calcularea netului pe baza de CIM (am aflat despre deducerea asta suplimentara din impozit abia acum o saptamana). Ce amenzi risca sa ia angajatorul si contabila? Pot sa iau si eu vreo amenda ca am acceptat mai multi bani decat am in CIM?
Intelegerea noastra initiala a fost 2750 lei in mana. Acesta, ca sa nu plateasca prea mult la stat, a zis sa punem doar 3000 lei net in CIM, si restul rezolvam altfel. Din cauza asta imi plateste cei 852 lei de pe contul personal.
@laura05.06
Se pare ca aveti dreptate, contabila nu a tinut cont de varsta dvs.
Ea poate depune declaratii rectificative incepand cu luna ianuarie 2023, dvs primiti in plus, teoretic, cate 45 de lei/luna, dar practic ar trebui sa-i dati patronului acesti bani pentru ca el v-a platit conform intelegerii, 2750 lei.
Salariu brut in cim
anaoi75
Fac parte din Comit Exec al unei Asoc de Propr (AP) si avem o nelamurire: pentru un om de serviciu care va primi un sal net/ luna de 800 ron care este sal brut ... (vezi toată discuția)