avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Alt salar decat in CIM. Posibile amenzi?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Alt salar decat in CIM. Posibile amenzi?

Sunt angajata la 3000 lei brut in CIM, dar primesc 2750 lei salar in mana > 1898 separat, de pe contul firmei, iar restul de 852 lei de pe contul personal al patronului. Pe langa asta, eu am sub 26 ani, iar contabila nu a luat acest aspect in considerare la calcularea netului pe baza de CIM (am aflat despre deducerea asta suplimentara din impozit abia acum o saptamana). Ce amenzi risca sa ia angajatorul si contabila? Pot sa iau si eu vreo amenda ca am acceptat mai multi bani decat am in CIM?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 21:46, 13 Noiembrie 2023
@elenazan
Înțeleg. Nu mi-e mie de acei bani, mă interesează mai mult amenzile. Dacă se dau pentru lucruri de genul contabilei… angajatorului… sau mie, că am acceptat banii “la negru”.
Ameniz nu prea, dar daca se constata ca acei bani luati in plus nu sunt contabilizati se poate deschide dosar pentru evaziune fiscala.
E posibil că patronul să scoată sub forma de Dividende, care se impozitează, și după aceea va virează de la El.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am și eu o întrebare, am contract de munca pe perioada nedeterminata ... Motani Motani Am și eu o întrebare ,am contract de munca pe perioada nedeterminata ,contractul a fost semnat pe minimul pe economie 2750 dar la ANAF firma a declarat că ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu minim Alina-Manuela Alina-Manuela Bună ziua. Vreau să mă lămurească și pe mine cineva, ca vad ca fiecare interpretează lege în felul sau. Eu muncesc la un magazin de lactate. Din câte ... (vezi toată discuția)
Salariu brut in cim anaoi75 anaoi75 Fac parte din Comit Exec al unei Asoc de Propr (AP) si avem o nelamurire: pentru un om de serviciu care va primi un sal net/ luna de 800 ron care este sal brut ... (vezi toată discuția)