avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna seara. Lucrez intr-o multinationala, in 3 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna seara. Lucrez intr-o multinationala, in 3 schimburi. Din ...

Buna seara.
Lucrez intr-o multinationala, in 3 schimburi. Din informatiile mele, fabrica nu a platit taxele aferente acordarii Grupei de munca.
La pensionare, exista vreo posibilitate de a dobandi acest avantaj si cum se poate rezolva aceasta situatie?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Calitescu , utilizator 12:55, 8 August 2023
Aveti decizie de nominalizare pentru activitate in grupa a doua ?

Ce functie aveti?
Sunt inginer de productie. Toate persoanele care au iesit la pensie nu au beneficiat de grupa a doua.
Potrivit Ordinului nr. 50/1990, pentru a beneficia de încadrarea în grupele I şi a II-a de muncă, personalul în activitate: muncitori, ingineri, subingineri, maiştri, tehnicieni, personal de întreţinere şi reparaţii, controlorii tehnici de calitate, precum şi alte categorii de personal trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:

1. să fi lucrat efectiv la locurile de muncă şi activităţile prevăzute în anexele nr. 1 şi 2 la Ordinul nr. 50/1990 sau să îşi fi desfăşurat activitatea în aceleaşi condiţii cu personalul beneficiar încadrat în grupele I sau a II-a de muncă, in situatia personalului muncitor din construcţii-montaj sau din alte activităţi, care realizează lucrări de extinderi, modernizări sau reparaţii ale capacităţilor de producţie;

2. nivelul noxelor existente la locurile prevăzute în aceste grupe sa depăşească nivelul maxim admis prevăzut în Normele republicane de protecţie a muncii, cu toate măsurile luate de unitate pentru normalizarea condiţiilor de muncă, existenta buletinelor de determinare noxe fiind insa impusa ca o conditie abia incepand cu data de 1.01.1990.

3. să fi fost nominalizat de către conducerea unităţilor împreună cu sindicatele libere din unităţi , ţinîndu-se seama de condiţiile deosebite de muncă concrete în care îşi desfăşoară activitatea persoanele respective (nivelul noxelor existente, condiţii nefavorabile de microclimat, suprasolicitare fizică sau nervoasă, risc deosebit de explozie, iradiere sau infectare etc.).
[ link extern ] /
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, sunt pensiobara din anul 2015. in perioada 1993-1998, ... Silvia Badiu Silvia Badiu Bună ziua, Sunt pensiobara din anul 2015. In perioada 1993-1998, am lucrat la S. C. RADIOTEL S. A. BUCURESTI, filiala Constanta. In acea perioada, am lucrat ... (vezi toată discuția)
Contabil ferma - grupa a ii a???? Monica H. Monica H. intrebare: o persoana care a lucrat ca si contabil de ferma agricola beneficiaza de grupa a II a de munca??? in ce conditii (temei legal)??? multumesc. (vezi toată discuția)
In ce grupa de munca ma incadrez chitiboi chitiboi Am lucrat 8 ani ca inginer electric in metalurgia feroasa si 14 ani in electrica. Ma incadrez intr-o grupa de munca pentru a putea iesi la pensie mai ... (vezi toată discuția)