avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Tatal copilului meu de care sunt divortata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Tatal copilului meu de care sunt divortata a decedat. ...

Buna ziua! Tatal copilului meu de care sunt divortata a decedat. Mostenitor este doar el fiind unicul copil. Decedatul are un frate si mama care au comunicat ca pe langa apartament mai are si un cont la o banca. S-a facut dezbaterea mostenirii , copilul a luat certificatul de mostenitor si la banaca a descoperit ca dupa data decesului au fost ridicati din cont mai multe sume de bani. Mama decedatului sustine ca banii din cont erau imprumut si ca daca se vor face cercetari in privinta banilor luati din cont de alta persoana ea va cere imprumutul inapoi de la mostenitor. Intrebarea mea este ,cum poate sa faca acest lucru avand in vedere ca in urma verificarilor notarului nu existau datorii.
Cel mai recent răspuns: laura1964 , utilizator 16:15, 8 August 2023
Ar trebui dovedit împrumutul, printr-un înscris
Deci daca eventual dovedeste doar ca din contul ei a depus in contul decedatului si nu are un inscris, nu poate sa se indrepte asupra mostenitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire dupa dezbaterea succesiunii cristibelciu cristibelciu Hristos a inviat ! Avem urmatoarea speta: tatal decedat in 2005,ramas un apartament, mama si 2 copii. Se dezbate mostenirea pentru toti 3 imediat dupa deces. ... (vezi toată discuția)
Procura asigurare parte din casa parinteasca mia55 mia55 Buna ziua, Am dat fratelui meu ( la rugamintea parintilor) o suma de bani reprezentand partea lui din casa parinteasca in cazul decesului parintilor nostri. ... (vezi toată discuția)
Mostenire andreeaapostol andreeaapostol Buna ziua, As avea o intrebare(sau chiar mai multe) in ceea ce priveste dezbaterea unei succesiuni dupa mama mea . Eu locuiesc in strainatate si nu am foarte ... (vezi toată discuția)