avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună ziua! Pentru o cerere de ajutor public judiciar, ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună ziua! Pentru o cerere de ajutor public judiciar, în speță ...

Bună ziua!
Pentru o cerere de ajutor public judiciar, în speță fiind vorba de contestație la executare și întoarcere executare silita, instanta a dispus ancheta psihosociala.
În opinia personala, este un abuz, având în vedere dreptul de a solicita ajutor public judiciar, inclusiv asistenta avocat,conform Ordonanței în speță. În plus, instanta are la dispoziție un program, în care poate verifica venituri, proprietăți, etc.
Rog, părerile dvs în aceasta speță.

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: smari , utilizator 14:50, 9 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are program, dar se poate interesa pentru venituri la ANAF/ITM ...
Asta înseamnă că o declarație pe proprie răspundere e de ajuns, fără a cere anchete, adeverințe. Eu asa înțeleg, cu atât mai mult cu cât procesul se tot amână. Mulțumesc!

Cornel Vasile a scris:

Nu are program, dar se poate interesa pentru venituri la ANAF/ITM ...

O declarație pe proprie răspundere nu e de ajuns î,de regula se solicita adeverință de la Anaf sau DITl pt a vedea dacă exista sume provenite din chirii arenda etc se pot depune acte medicale bonuri,chitanțe pt a face dovada unor cheltuieli cu medicamente tratament etc.Instanta are acces la ceva baze de date dar poate solicita acte suplimentare..
Buna ziua,

Ca optiune, va puteti adresa serviciului de asistenta judiciara de pe langa Baroul de Avocati din localitatea unde va aflati. Ei pot analiza cererea dvs. de asistenta judiciara si va pot da anumite sfaturi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Multumesc!

Ana Av. Ranete a scris:

Buna ziua,

Ca optiune, va puteti adresa serviciului de asistenta judiciara de pe langa Baroul de Avocati din localitatea unde va aflati. Ei pot analiza cererea dvs. de asistenta judiciara si va pot da anumite sfaturi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de ajutor public judiciar. georgescupaul georgescupaul Sunt reclamant intr-un dosar de raspundere civila delictuala si instanta mi-a stabilit o taxa judiciara de timbru foarte mare. Vreau sa fac o cerere de ajutor ... (vezi toată discuția)
Ajutor public judiciar KLM4 KLM4 Fostul avocat a făcut cerere de ajutor public judiciar in care nu stiu ce a scris ca nu mi-a dat sa citesc. Eu nu am nici un venit..el intreaba ca o sa ... (vezi toată discuția)
Partaj Ubistezin Ubistezin Buna ziua, Daca nu am venituri pot incepe partajul dupa divort, beneficiez de scutire de taxa? Multumesc. (vezi toată discuția)