avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Buna ziua. Am un furnizor extern care nu mi-a livrat ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Buna ziua. Am un furnizor extern care nu mi-a livrat marfa. Am ...

Buna ziua. Am un furnizor extern care nu mi-a livrat marfa. Am solicitat sa mi se restituie plata pe care am facut-o in avans. Mi s-a comunicat ca aceasta restituire se va face dupa 45 zile. Ce pot face? Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Mihail Nitulescu , utilizator 14:10, 10 August 2023
Bună ziua.

La nivel de principiu nu există vreun motiv pentru a amâna restituirea avansului pentru 45 de zile. Este posibil să reiasă dintr-un contract încheiat cu acesta sau din alte documente cu valoare juridică (dacă există).

Aveți dreptul să-l notificați să vă restituie de îndată avansul plătit împreună cu dobânzi penalizatoare. Sunt mari șanse ca printr-o notificare să obțineți avansul înaintea termenul stabilit arbitrar de către furnizor. Ca regulă, societățile sunt receptive la notificări de acest fel.

Cu considerație,
Laurențiu-Paul POP
Ultima modificare: Joi, 10 August 2023
Laurențiu-Paul POP, Avocat
Va multumesc domnule avocat, Nu exista nici un contract comercial cu aceasta firma din Grecia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz restituire garanție Mimosa21 Mimosa21 Bună ziua. Anul trecut am închiriat un spațiu comercial pe firma mea pe un termen de un an de zile de la o alta firmă a cărei proprietate este spațiul ... (vezi toată discuția)
Nerespectare contract de vanzare cumparare Anaj Anaj Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie: sunt persoana juridica, am incheiat un contract de vanzare cumparare pentru marfa (eu sunt cumparator) in valoare ... (vezi toată discuția)
Optiunile unui srl in situatia nelivrarii unor produse de catre furnizori Brown Wizard Brown Wizard Buna ziua, as dori sa stiu ce este de facut ca persoana juridica in situatia in care un furnizor nu poate livra niste produse platite in avans, iar stornarea ... (vezi toată discuția)