avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, ce pot face in cazul in care IML Cluj ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, ce pot face in cazul in care IML Cluj Napoca da un ...

Buna ziua, ce pot face in cazul in care IML Cluj Napoca da un termen nesimtit pentru comunicarea rezultatelor unui test ADN? Ni s-a comunicat ca trebuie sa asteptam "mai bine de 10 luni" (formularea lor intr-o adresa oficiala) dupa rezultate, motivand "volumul mare de munca si lipsa finantarii". Asta in conditiile in care procesul deja dureaza de 8 luni si copilul nu are absolut niciun drept in lipsa unui CNP. Singurul drept pe care il primeste este cel la educatie, in rest, nimic. Unde se poate face o sesizare/plangere impotriva IML, pentru intarzierea comunicarii unor rezultate pentru care ne cer 3750 RON in avans? Nu au si ei niste obligatii legale fata de noi, cetatenii, platitorii de taxe, in conditiile in care ei primesc finantare de la bugetul de stat si ne mai cer si noua sume mari de bani pentru efectuarea acestei analize?
Raspunsul IML Cluj este, citez: "...volumul mare de munca si lipsa finantarii ...."
Nimeni nu doreste sa lucreze gratis. Se pare ca sunt multe alte teste de efectuat inaintea testului dvs. Daca doriti urgentarea obtinerii rezultatului, o solutie poate fi, sa platiti dvs. testul, urmand ca, daca veti castiga procesul, sa cereti recuperarea tuturor cheltuielilor de judecata (inclusiv, costul testului de paternitate).
Andreea Costin a scris:

Actiune in tagada paternitatii.

Întrebam ce proces pentru că până acum nu am auzit să poată fi intentat proces de tăgadă ca al dvs. fără ca bebelușul să aibă certificat de naștere în care să fie trecut soțul mamei - mă gândeam că poate la procesul de eliberare a certificatului medico-legal vă referiți.
Pai asta e, ca noi il platim. Ni se cer 3750 RON in avans, si ni se comunica cu nonsalanta ca trebuie sa asteptam 10 luni pentru rezultate.
Ceea ce face ca toata treaba sa fie si mai enervanta, pentru ca nu exista alta modalitate de a rezolva acest caz, suntem obligati sa il facem, pe banii nostri, si apoi ni se spune sa asteptam... cat o fi. Minim 10 luni, asta e formularea lor. E normal asa ceva?

POPA GHEORGHE a scris:

Raspunsul IML Cluj este, citez: "...volumul mare de munca si lipsa finantarii ...."
Nimeni nu doreste sa lucreze gratis. Se pare ca sunt multe alte teste de efectuat inaintea testului dvs. Daca doriti urgentarea obtinerii rezultatului, o solutie poate fi, sa platiti dvs. testul, urmand ca, daca veti castiga procesul, sa cereti recuperarea tuturor cheltuielilor de judecata (inclusiv, costul testului de paternitate).

Asta solicita avocatul nostru, ca judecatorul, dupa ce analizeaza dovezile bineinteles (aici intervine testul ADN), sa incuviinteze eliberarea unui certificat de nastere si implicit a unui CNP, cu datele corecte ale minorului.

Manuela Rășină a scris:

Andreea Costin a scris:

Actiune in tagada paternitatii.

Întrebam ce proces pentru că până acum nu am auzit să poată fi intentat proces de tăgadă ca al dvs. fără ca bebelușul să aibă certificat de naștere în care să fie trecut soțul mamei - mă gândeam că poate la procesul de eliberare a certificatului medico-legal vă referiți.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am divorțat la notar în luna 7 de sarcină și am ... AnaMariaNeacsu AnaMariaNeacsu Buna ziua! Am divorțat la notar în luna 7 de sarcină și am revenit la numele dinainte ( fostul soț este tatăl biologic al copilului). M-am interesat la ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. ma. confrunt cu următoarea problema. bebelușul ... ilimarce ilimarce Bună ziua. Ma. confrunt cu următoarea problema. Bebelușul născut în Anglia a fost trecut pe certificatul de naștere pe numele mamei și recunoscut de ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)