avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 342 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Promotiile cu produse gratuite sunt interzize?
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Promotiile cu produse gratuite sunt interzize?

Buna ziua,

Am auzit ca ar fi interzise promotiile de genul "La cumpararea de 2 produse primesti unul gratuit" de la intrarea in vigoarea a Legii nr. 363/2007 privind combaterea practicilor incorecte.

Am citit si declaratiile Consiliul concurentei care interzice aceste promotii dar eu am vazut foate multe promotii in magazine.

1. Sunt interzise asemena promotii?
2. Daca sunt interzise exista vreo modalitate "de a le face" legale?

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Andreea.B , utilizator 09:05, 29 Ianuarie 2010
Nu există o restricţie privind promoţiile.Doar că produsele trebuiesc să aibă o declaraţie de conformitate şi certif de calitate.Nu ştiu la ce art. din lege faceţi referire.
Buna ziua,

Am atasat articolul din presa care ma induc in eroare:
[ link extern ]

Nu imi dau seama daca practica s-a schimbat sau nu desi tind sa cred ca "da" datorita promotiilor din magazine.

Multumesc,
După cum se vede legea este interpretabilă ca multe altele.Voi posta pe forumul consumatorilor pentru dezbatere.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promotie 2+1 gratis veselie veselie Va rog sa-mi spuneti care este baza legala pentru promotia 2+1 gratis (cumperi 3 produse si platesti doar 2). Din cauza vanzarilor foarte scazute, suntem ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. este legală comercializarea unui produs cu pret diferit ... Mariusg7 Mariusg7 Buna ziua. Este legală comercializarea unui produs cu pret diferit în online fata de magazin fizic? Exista vreo reglementare în sensul asta? (vezi toată discuția)
Participanti campanii/promotii MihaiPetru MihaiPetru Buna ziua tuturor! Ma poate ajuta cineva cu un temei legal in baza caruia angajatii si rudele/sotii acestora nu pot participa la campaniile/promotiile ... (vezi toată discuția)