avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Buna ziua. Filmarea si fotografierea intr-o institutie ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Buna ziua. Filmarea si fotografierea intr-o institutie publica ...

Buna ziua. Filmarea si fotografierea intr-o institutie publica este permisa?daca da, conform carui cadru legal?Va multumesc cu anticipatie pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 21:40, 20 Septembrie 2023
nu. o institutie, fie si publica, are un regulament de functionare. interiorul unei institutii publice nu este de domeniu public. prin urmare, doar cu permisiune.
un exemplu banal: fotografiatul intr-un muzeu se face cu acceptul administratiei muzeului, fie ca e contra cost, fie ca e gratis.
Buna seara,

Filmarea/fotografierea dumneavoastra , de catre o terta persoana, poate sa aiba loc doar daca va exprima acordul, in acest sens.

Daca, insa, discutam despre captarea imaginilor de catre camere CCTV , instalate in diverse institutii publice, nu este necesar acordul dumneavoastra, existand un obligatie legala in acest sens.

Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2023
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de utilizare in scop comercial fotografii ale unor tablouri din domeniul public andreipos andreipos Buna ziua, Intentionez sa comercializez carti digitale (ebooks) pe internet folosind pe copertele acestora fotografii ale unor picturi expuse in diferite ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a filma in sala de judecata FileMooN FileMooN am dreptu de a filma intro sala de judecata un proces public find persoana fizica find ? (vezi toată discuția)
Fotografiere/filmare pe proprietati private cu destinatie publica mihai_sr mihai_sr Buna ziua! As dori sa stiu care este legea care imi interzice sa fotografiez in incinta unui magazin, piata agroalimentara, parcare, etc, care sunt ... (vezi toată discuția)