avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... extindere apartament fara autorizatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

extindere apartament fara autorizatie

Buna ziua,

Vreau sa cumpar un apartament situat la parter, care s-a extins in fata blocului pe o suprafata echivalenta cu balconul celor de la etajele superioare. Proprietarul are proiect pe acele modificari din 1994(se pare ca inainte acolo a fost o societate comerciala cu intrarea din strada acum a transformat usa de intrare in geam) dar nu are nici o autorizatie de constructie. De asemenea nu ar drept de proprietate pe terenul pe care s-a construit. Care ar fi riscurile daca as cumpara acest apartament? Se poate obtine autorizatia de constructie dupa?

Va multumesc pentru raspuns.
Ciprian
Cel mai recent răspuns: gechi123 , utilizator 14:10, 28 Ianuarie 2010
Nu riscati cumparand acel apartament! Intrebati la Primaria domicilului dvs. despre autorizatia de construire daca se poate elibera ulterior modificarii locuintei facute de catre proprietar.
buna ziua!
dvs cumparati apartamentul propriu zis, asa cum el a fost dobandit de catre actualul proprietar si inscris in cartea funciara.
nu va poate transmite mai mult decat are!
va puteti pune ulterior in legalitate cu privire la balcon!
Doamna Cristea, asta am inteles, el nu poate vinde ceva ce nu detine. totuwi, exista riscul ca eu sa cumpar azi apartamentul, si maine sa fiu amendat pentru lipsa autorizatiei, sau chiar sa fiu obligat sa demolez acea parte??
buna ziua!
faceti si dvs formalitatile pt punerea in legalitate, ulterior achizitionarii acestui imobil.
va multumesc pentru raspuns.

O zi buna!
Ciprian

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrarea in legalitate cu balcon contruit la parter shokaliptiku shokaliptiku buna seara. problema sta in felul urmator: avem in plan sa cumparam apartament la parter + balcon. balconul apare in acte ( act vanzare cumparare - ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, intentionez sa cumpar un apartament la parter care ... Emilia-Cristina Emilia-Cristina Buna ziua, intentionez sa cumpar un apartament la parter care nu are balconul intabulat. Ce trebuie sa fac, mentionez ca proprietarul l-a construit fara ... (vezi toată discuția)
Pot primi amenda daca am schimbat aspectul balconului? veracos veracos Buna ziua, am intrat in posesia locuintei la bloc cu balcon inchis in metal si sticla; acesta era extins stanga-dreapta fata de platforma balconului cu cate 30 ... (vezi toată discuția)