avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, Vestitul \"rond\" din Iasi ca sens ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, Vestitul "rond" din Iasi ca sens giratoriul nu este, ...

Buna ziua,

Vestitul "rond" din Iasi ca sens giratoriul nu este, aduce multe intrebari si nelamuriri . Va rog cei experimentati sa ne ajutati daca pentru deplasarea inainte desenata cu rosu in poza cu harta este necesara semnalizare dreapta.

Atasez imaginile in link-urile urmatoare:
[ link extern ]
[ link extern ]

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:42, 16 August 2023
Ma contrazic cu cineva, care spune ca intr-o intersectie inclusiv schimbarea directiei de mers prin curba la stanga/dreapta, trebuie semnalizat. Acum citind prin lege, nu gasesc nicaieri definitia "schimbarii directiei de mers" . Se refera doar la schimbarea benzii de circulatie sau inclusiv curba stanga/dreapta intr o intersectie?Dupa mine consider ca daca ma apuc de semnalizat o curba induc in eroare ceilalti participanti la trafic... Scuzati insistenta dar chiar vreau sa castig sau sa pierd pariul pe buna dreptate !
lipseste ceva: daca nu e sens giratoriu, care e drumul cu prioritate?
Cei din dreapta au cedeaza, iar pentru a intra pe sensul de intoarcere trebuie acordata prioritate de dreapta.
cu scuze, raspunsul e usor incomplet: sa inteleg ca toate vehiculele care intra in intersectie trebuie sa cedeze trecerea vehiculelor care se invart in intersectie? asta e definitia sensului giratoriu
Nu veti semnaliza stinga sau dreapta, daca banda marcata pe care mergeti are portiuni curbe, stinga sau dreapta. Dar iesirea din intersectie, cum e cazul acesta, din cea cu sens giratoriu, se semnalizeaza. Iar cel care e pe o alta banda, inferioara si ramine in sens, daca va intersectati cu traiectoria sa, va avea prioritate, treceti peste banda lui.

allecsx a scris:

Dupa mine consider ca daca ma apuc de semnalizat o curba induc in eroare ceilalti participanti la trafic... Scuzati insistenta dar chiar vreau sa castig sau sa pierd pariul pe buna dreptate !

Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2023
latka, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legislatie: iesirea dintr-un sens giratoriu stelian222 stelian222 Am si eu o nedumerire legata de incadrarea corecta pe benzi, atunci cand iesi dintr-o intersectie cu sens giratoriu sau chiar si dintr-o intersectie ... (vezi toată discuția)
Accident rutier in sens giratoriu AnaAdrian AnaAdrian Buna ziua, as avea si eu o intrebare legata de un accident rutier si despre modul in care politistul constator a procedat. Ce s-a intamplat? Am fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident ... AngelicaCeh AngelicaCeh Buna ziua!Vreau sa depun o contestatie in cauzul unui accident in sensul giratoriu ptr ca consider si sustin nevinovatia mea.Eu circulam in aceias sens de mers ... (vezi toată discuția)