avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort/partaj bunuri In cazul in care 2 soți ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort/partaj bunuri In cazul in care 2 soți divorțează și ...

În contextul unui proces de divoț, în care are loc partajul de bunuri, se ridică întrebarea referitoare la situația în care unul dintre soți locuiește împreună cu soția sa în domiciliul mamei acesteia, fără a avea vreun drept legal asupra acestui domiciliu, însă bunurile materiale dobândite în timpul căsătoriei se află în acea locație. Astfel, se poate argumenta că intenția soțului de a-și recupera jumătate din aceste bunuri poate să se confrunte cu interpretări contradictorii, deoarece el nu are dreptul de proprietate asupra domiciliului în cauză.

Întrucât aspectele legate de drepturile de proprietate și partajul de bunuri în cazul divoțului prezintă o complexitate juridică, ar trebui să se ia în considerare consultarea unui avocat specializat în dreptul familiei. Avocatul ar putea analiza detaliile specifice ale situației, inclusiv drepturile legale ale soțului în contextul acestui domiciliu și cum acestea ar putea influența dreptul său de acces la bunurile materiale. Ce se poate face intr-o astfel de speță?
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2023
AndreiM333211, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:44, 16 August 2023
Pai , v-ati dat singur raspunsul : “... ar trebui sa se ia in considerare consultarea unui avocat specializat in dreptul familiei “ . Altminteri , daca doriti un sfat pe acest site , ar fi nevoie sa prezentati - macar in linii mari - speta , nu generalitati ca “ se poate argumenta “ , “ poate sa se confrunte cu interpretari contradictorii “ , s.a.m.d.
De fapt care este intrebarea? Posesia bunurilor mobile valoreaza proprietate, in plus exista si acte de cele mai multe ori (rate credit, plati bancare, facturi) etc. Foarte rare cazuri in care soacra sa pretinda ca sunt in totalitate bunurile acesteia, dar nu se stie niciodata. Consultati un avocat care sa va ofere raspunsuri in concret.
daca aveti facturi pt bunuri, puteti partaja, cereti sa i se atribuie sotiei pt ca sunt in casa in care locuieste si sa va dea sulta pt partea dvs.
alta intrebare de tema pentru acasa?
- s-a facut partajul? sotul isi ridica bunurile atribuite de la soacra in virtutea hotararii judecatoresti.
- nu s-a facut partajul? discutia este inutila. in cadrul procesului, fiecare parte poate argumenta cum crede de cuviinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz schimbare adresa domiciliu dupa divort utiliyator utiliyator Buna ziua! Va rog, unde pot reclama faptul ca fostul meu sot nu vrea sa si schimbe adresa din buletin de pe domiciliul unde am locuit impreuna(locuinta de ... (vezi toată discuția)
Fostul sot ma deranjeaza ContSters301351 ContSters301351 Am o prietena care se afla in urmatoarea situatie: A divortat are un minor in intretinere pt care primeste pensie alimentara de la fostul.Nu a cerut niciunul ... (vezi toată discuția)
Am sanse sa deschid actiune de partaj? ionutzungureanu78 ionutzungureanu78 Buna ziua Din 2001 pana in 2009 am trait in concubinaj cu fosta sotie in casa mamei ei. in aceasta perioada am ajutat la renovarea casei mamei concubinei ... (vezi toată discuția)