avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire. Matusa mea s-a castorit acum cinci sau sase ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire. Matusa mea s-a castorit acum cinci sau sase ani cu ...

Mostenire.

Matusa mea s-a castorit acum cinci sau sase ani cu un individ. La vremea respectiva, tatal ei, respectiv bunicul meu a avut o ultima dorinta si anume ca respectiva casa unde a trait sa imi revina mie. Succesiunea a fost facuta dupa decesul acestuia si probabil si alte proceduri. Problema o reprezinta sotul matusii mele, respectivul isi facuse filme in cap probabil ca dupa moartea bunicului meu o sa faca bani din casa asta. Intr-o discutie telefonica avuta cu mama mea ii sugera acesteia sa imi ceara o chirie ori sa mergem toti la notar sa facem un contract de inchiriere. Zilele trecute ii reprosa mamei mele ca defapt noi trei ( eu, mama si prietenul meu) am avut un plan sa venim aici sa ii luam dreptul. Intrebarea mea este in caz de divort, respectivul are vreun drept ? Sau daca in timpul asta ii vine nebunia ma poate scoate din casa cu forta? Din ce stiu mama si sora ei sunt singurele mostenitoare. Va multumesc, iar daca am gresit pe undeva va rog sa ma corectati.
Cel mai recent răspuns: Anne Marine - Damaschin , utilizator 20:09, 16 August 2023
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cat timp trăiește mătușa, nu are niciun drept. Bunurile dobândite prin moștenire sunt bunuri proprii, iar în caz de divorț, nu se împart.
Dacă mătușa decedează înaintea soțului, acesta o va moșteni în calitate de soț supraviețuitor si va dobândi o cotă parte.
Cel mai bine este ca mama și mătușa sa sisteze starea de indiviziune și sa împartă bunurile ramase după bunic.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! problema este legata de faptul ca parintii mei nu ... Worriedbee Worriedbee Buna ziua! Problema este legata de faptul ca parintii mei nu au facut partaj dupa divortul survenit acum 10 ani si prin urmare au inca impreuna un apartament. ... (vezi toată discuția)
Mostenire-cote succesorale mecuine mecuine Suntem trei frati.Mama a murit,tatal mamei la fel. Traieste mama mamei(sotia decedatului) si am vrea sa stim ce drepturi avem noi cei trei frati din 700 de m ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa bunici gloriap gloriap Bunicii au murit in urma cu 20 de ani si nu sa facut taxa de succesiune ,bunicii au 5 copii tata fiind cel mai mic am trait in casa cu bunicii,unchiu meu a ... (vezi toată discuția)