avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cerere concediu odihnă fără niciun răspuns
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cerere concediu odihnă fără niciun răspuns

Buna seara,
Îmi cer scuze pentru ora la care vă scriu, dar am rugămintea de a mă sprijini și de a mă clarifica în legătură cu următorul aspect:
- am depus în data de 10.07.2023 o cerere pentru efectuare concediului de odihnă aferent anului 2023, in care am menționat perioada 31.07.2023-10.09.2023, eu având dreptul la 35 de zile de concediu de odihnă. Doresc să precizez că, din motive de sănătate, în momentul depunerii cerererii mă aflam in concediu medical. Mi-a fost trimis prin intermediul aplicației WHATS APP, o poză prin care erau două avize, una de la serviciul salarizare și una de la șeful de secție în care activez, prin care se menționa că am dreptul la doar 17 zile de CO, de la salarizare, iar seful secției scria in rezoluție că este de acord cu efectuarea concediului, 17 zile, începând cu data de 31.07.2023. In data de 11.08.2023 am fost informat telefonic că trebuie să ma prezint la locul de muncă pentru a face o altă cerere pentru concediul de odihnă, precizându-se că nu va fi aprobată deoarece noile reguli, nu știu dacă se regăsesc și în regulamentul de ordine interioară, s-a stabilit că cererea pentru CO se depune cu cel puțin 5 zile anterioare datei de efectuare a CO. Mai mult, astazi, 16.08.2023, prin mesaje WHATS APP, mi s-a comunicat că cererea mea se află la mapa managerul/directorului locului dr muncă fără niciun aviz din partea acestuia. Încă o dată precizez că in data de 31.07.2023 am inceput CO.
Aș dori să stiu cum procedez, stiind că seful secției mi-aprobat 17 zile, începând cu data de 31.07.2023 și totodată avand informația, nu stiu dacă este adevărată, că la o cerere/solicitare a angajatului dacă nu se primește răspuns în termen, se consideră că răspunsul este favorabil (aprobare tacită).
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:15, 17 August 2023
Aprobarea tacita nu se aplica in situatia descrisa de dvs.. din ce ati postat cererea de CO nu a fost aprobata ...pentru ce mai trebuia o noua cerere?
Dacă imi permiteți, nimeni nu mi-a comunicat că cererea nu a fost semnata de manager, eu am rămas acasă.

Cornel Vasile a scris:

Aprobarea tacita nu se aplica in situatia descrisa de dvs.. din ce ati postat cererea de CO nu a fost aprobata ...pentru ce mai trebuia o noua cerere?

Si cum sunteti pontat in acea perioada?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu refuzat Arisandy Arisandy Lucrez intr-un cabinet medical unde suntem doar 2 persoane si din aceasta cauza ne luam concediu de odihna in functie de posibilitati. Am facut o cerere de ... (vezi toată discuția)
Plata concediului de odihna neefectuat, dupa incetarea cim daniela marin daniela marin Buna ziua. Mi-ar fi de mare ajutor daca cineva ar putea sa ma lamureasca cu privire la procedura care trebuie urmata in situatia urmatoare: -Dupa incetarea ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna se poate efectua in perioada de preaviz? maryang maryang E corect daca un salariat in anul 2009 nu a reusit sa efectueze concediul de odihna si este dat de angajator in somaj, zilele de concediu de odihna aferente ... (vezi toată discuția)