avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Avem mostenire de pe matusa un apartament in bucuresti sunt 3 mostenitori de la 2 surori.Au trecut 2 ani de la decesul prop apartamentului.Cum putem optine mostenirea unde prin justitie sau notariat?Care sunt actele necesare pt a dovedi mostenirea Unde se pot face actele?Actele se pot face neaparat in bucuresti?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 15:19, 28 Ianuarie 2010
buna ziua!
succesiunea se dezbate la bnp/instanta de la ultimul domiciliul al defunctului.
veti avea deplatit impozit catre stat de 1% din valoarea masei succesorale cf prevederilor codului fiscal.
-certificat de deces;
-acte de stare civila care sa ateste legatura de rudenie cu defunctul
acte de proprietate.
succesorii pot proceda la dezbaterea succesorala pe cale notariala , daca exista intelegere in acest sens. in caz contrar se vor adresa instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept civil-mosteniri kajan.barna kajan.barna parintii mei au decedat .tata a decedat 1985 iar mama2008.sunt singuri la parint nu am frati nici surori .deci am mostenit toata averea cum intru in posesia ... (vezi toată discuția)
Care sunt documentele necesare pentru deschiderea unei succesiuni si ce taxe trebuie platite? Olivia Dumitriu Olivia Dumitriu Buna ziua, In urma decesului mamei, in urma cu 2 luni jumatate, urmeaza sa ma prezint la masa succesorala impreuna cu fratele meu. As vrea sa stiu, in ... (vezi toată discuția)
Cand se face o succesiune dupa deces? elena.doina elena.doina Buna ziua!Bunica mea a murit acum 2 luni de zile,a avut un singur fiu care a murit cu multi ani inaintea ei.Suntem 4 frati mostenitori.Intrebarea mea este la ... (vezi toată discuția)