avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 857 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. Am vândut ieri o garsoniera reprezentând ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. Am vândut ieri o garsoniera reprezentând moștenire ...

Buna seara. Am vândut ieri o garsoniera reprezentând moștenire în coproprietate cu sora mea. Cumpărătorul a început chiar de astăzi să mă sune insistent in legătură cu eliberarea garsonierei care s-a stabilit de comun acord la 1 octombrie 2023, intrebandu-ma daca nu ii las și electrocasnicele , deși aceasta nu era o clauză in contract , spunandu mi că dacă m-a lăsat în garsoniera fara sa mi ceara chirie, ar trebui chiar sa i le las gratis, că oricum , o lună și 10 zile este cam mult . In plus ar vrea sa se și înscrie în cartea de imobil in 10 zile de la data actului de vânzare cumpărare. As dori sa știu care sunt drepturile mele și cum mă pot apăra în fața unei astfel de situații și hărțuiri. Și dacă Intr adevăr are dreptul să se înscrie în cartea de imobil câtă vreme nu locuiește aici, adică până la 1 octombrie când devine proprietar de facto.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Surcel , Avocat 07:28, 23 August 2023
Mulțumesc. Eu vorbeam despre cartea de imobil.Dar deja înțeleg că după 10 zile trebuie menționat noul proprietar. Totuși pe ce nume vor veni cheltuielile atunci? Câtă vreme eu mai stau in garsoniera.
Nu exista "cartea de imobil ".
Se numește Carte Funciara.
După ce va veți muta efectiv, cumpărătorul are timp sa își schimbe contractele la utilități pe numele lui.
La furnizorii de utilități nu ii trebuie decât o copie după contractul de vanzare.
Contravaloarea facturilor o veți suporta dvs, pana la predarea efectiva a imobilului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 August 2023
raluk0207, utilizator
Vorbiti de lucruri diferite, cartea de imobil exista si nu are legatura cu cartea funciara
[ link extern ]
raluk0207 a scris:

Oricum, nu e important unde se trece cumparatorul, daca se teece. Dvs veti sta acolo pana la 1 Oct si veti plati la zi cheltuielile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 August 2023
gi-jane2, moderator
Mulțumesc pentru răspunsuri. Și eu știu că e diferită cartea de imobil de cartea funciara. Eu înțeleg prin înscrierea în cartea de imobil , luarea în evidenta la administrație. Nu prea înțeleg de ce asta trebuie sa se întâmple înainte că proprietarul sa locuiască efectiv acolo.

raluk0207 a scris:

După ce va veți muta efectiv, cumpărătorul are timp sa își schimbe contractele la utilități pe numele lui.
La furnizorii de utilități nu ii trebuie decât o copie după contractul de vanzare.
Contravaloarea facturilor o veți suporta dvs, pana la predarea efectiva a imobilului.

Cartea de imobil este o relicvă de legislație comunistă și ar trebui să conțină numai persoanele care locuiesc acolo efectiv, indiferent în ce calitate. Înainte de '89, când statul dorea să știe unde se află exact fiecare locuitor al său și libertatea de circulație era serios viciată, cartea de imobil era o sursă importantă de informații la dispoziția miliției și a securității.

Prin urmare, notificați asociația că dumneavoastră sunteți în garsonieră până la 1 octombrie și nimeni altcineva nu va locui acolo până atunci, să nu vă treziți în ultima lună că plătiți întreținere pentru două familii.

Iat noului proprietar transmiteți-i că dacă nu-i convenea termenul de o lună plus pentru predarea imobilului, trebuia să o spună înainte, nu după semnarea CVC. Acum să fie sănătos, asta a semnat, asta se face.

Cody69 a scris:

Mulțumesc pentru răspunsuri. Și eu știu că e diferită cartea de imobil de cartea funciara. Eu înțeleg prin înscrierea în cartea de imobil , luarea în evidenta la administrație. Nu prea înțeleg de ce asta trebuie sa se întâmple înainte că proprietarul sa locuiască efectiv acolo.

raluk0207 a scris:

Ultima modificare: Miercuri, 23 August 2023
Alexandru Surcel, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actele de proprietate ale vanzătorului la cine răman? Epuree Epuree Bună ziua, Am incheiat antecontract de cumpărare aprtament in București. Apartamentul a fost cumpărat de la ICRAL după care mai sunt 3 acte notariale ... (vezi toată discuția)
Cum sa verific o garsoniera la cumparare mariuscilin mariuscilin BUNA ziua Doresc sa cumpar o garsoniera si nu stiu foarte bine procedurile de verificare cum ma pot asigura ca ,garsoniera nu este ipotecata , este achitata ... (vezi toată discuția)
Precontract in lipsa intabularii LaviniaFlorentina LaviniaFlorentina Buna ziua! Intentionam saachizitionam o garsoniera. Actualii proprietari un cumparat-o acum 25 de ani de la o firma care a fost lichidata in urma cu 15 ani. La ... (vezi toată discuția)