avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurat - poate sau NU poate avea venituri? Site cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurat - poate sau NU poate avea venituri? Site cu info din ...

Coasigurat - poate sau NU poate avea venituri?

Site cu info din 2023: O declaratie pe propria raspundere a viitorului coasigurat din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri proprii, ca nu detine terenuri agricole si silvice in suprafata de peste 10.000 m2 in zonele colinare si de ses si de peste 20.000 m2 in zonele montane, ca nu este in intretinerea altcuiva si ca se obliga sa anunte, in cel mai scurt timp posibil, orice modificare intervenita in cele declarate;

dar pe siteul CAS scrie: declaraţie pe propria răspundere a persoanei coasigurate din care rezultă că NU realizează venituri;
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 19:41, 24 August 2023
Nu poate avea venituri.

Site cu info din 2023:
......
dar pe siteul CAS scrie:

Alegerea ar trebui să fie simplă - site-ul autorităților.


Aveți explicații aici:
Asiguratul care vrea să ia în întreținere soțul/soția/un părinte fără venituri trebuie să informeze angajatorul despre acest lucru și să-i dea acestuia anumite documente pe care el să le depună la autorități, documente enumerate în Ordinul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) nr. 1549/2018:
- act de identitate valabil la data solicitării, original și copie, documente care să ateste relația de rudenie sau căsătoria cu persoana asigurată;
- o declarație pe propria răspundere din care să rezulte că nu realizează venituri proprii
- o declarație pe propria răspundere a persoanei asigurate prin care aceasta declară că are în întreținere persoana respectivă.

www.avocatnet.ro/articol_504...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii coasigurat pufuleato pufuleato sotul meu poate indeplinii calitatea de coasigurat daca are adeverinta de la administratia financiara ca nu realizeaza nici un venit , dar detine o suprafata ... (vezi toată discuția)
Acordare deducere suplimentara STELMAR STELMAR Buna ziua, Va rog foarte mult sa ma lamuriti in urmatoarea situatie: Un salariat are impreuna cu sotia sa un teren agricol in zona montana in suprafata de ... (vezi toată discuția)
Pot sa fiu coasigurat daca detin un teren? ladyana ladyana Buna ziua, Detin teren , dar acesta nu este lucrat...e parloaga...Pot sa fiu coasigurata?nu am nici un venit... Multumesc.. (vezi toată discuția)