COASIGURAT
Buna seara, poate cineva sa faca lumina corect cu privire la conditiile pentru a fi coasigurat, respectiv: sa nu ai venituri deloc, nici un leu ( exemplu am 243 mp arabil la care mi- a spus ca am 2 lei venit pe luna) asa ca nu mai pot fi coasigurat sau se ia in calcul venituri fiscalizate si deasemeni sa nu detii 1 ha de teren care oricum poti sa nu ai nici un venit pentru ca practic te hranesti de pe el si eventual mai cresti pasari sau animale. Prin urmare nu poti avea venituri de pe teren dar daca ai 1, 2 ha nu poti sa mai fii coasigurat . Conditiile pentru a fi coasigurat sunt diferite cu celle pentru a fi Intretinut si care este adevarul pe intelesul tuturor? Multumesc mult.
Legea prevede: Soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii, aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate pot fi coasiguraţii acestora.
sintagma "fără venituri proprii" presupune 0 venituri .. insa Codul fiscal defineste ca, Persoana în întreţinere poate fi soţia/soţul, copiii sau alţi membri de familie, rudele contribuabilului sau ale soţului/soţiei acestuia până la gradul al doilea inclusiv, ale cărei venituri, impozabile şi neimpozabile, nu depăşesc lunar 20% din salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, cu excepţia veniturilor prevăzute la art. 62 lit. o), w) şi x) şi/sau a pensiilor de urmaş cuvenite conform legii, precum şi a prestaţiilor sociale acordate potrivit art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
Nu sunt considerate persoane aflate în întreţinere persoanele fizice care deţin terenuri agricole şi silvice în suprafaţă de peste 10.000 m2 în zonele colinare şi de şes şi de peste 20.000 m2 în zonele montane.
Conditii coasigurat
pufuleato
sotul meu poate indeplinii calitatea de coasigurat daca are adeverinta de la administratia financiara ca nu realizeaza nici un venit , dar detine o suprafata ... (vezi toată discuția)