avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua Am inchiriat un apartament prin un agent ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua Am inchiriat un apartament prin un agent imobiliar, ...

Buna ziua
Am inchiriat un apartament prin un agent imobiliar, care nu ne-a comunicat ce comision are, intalnirea fiind in graba. Dupa vizionare, stabilind pretul cu proprietarul , am intrebat agentul de comision si a zis ca este 100% valoarea unei chirii.
La incheierea contractului de inchiriere cu proprietarul, sotia a platit comisionul agentului. Acesta a cerut initial cash, neavand sotia s-a oferit sa ii faca plata online, pe card. A acceptat, si a cerut ca la rubrica detalii sa treaca imprumut, nu comision. Sotiei nu i-a trecut prin cap sa intrebe si de contractul de intermediere servicii cu agentia.
Sunt convins ca acesta nu exista, si ca agentul a comis ceva ilegal, a mai tras si teapa propriei agentii, si a bagat toti banii in buzunar. Acum nu stiu daca e proprietarul agentiei, un angajat, sau daca asta conteaza.
Il pot reclama in vreun fel? Avem doar dovada platii din contul sotiei in contul lui
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 15:44, 30 August 2023
In functie de detaliile concrete, puteti cere banii inapoi de la agent. Mentiunea platii ar putea chiar sa va ajute.
De reclamant nu prea aveti unde, eventual sa ii faceti plangere penala.
Faptul ca la explicatia platii e specificat imprumut o indreptateste pe sotie sa ceara la un moment dat banii inapoi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"contract de intermediere" cu o agentie imobiliara !!!! ginamangra ginamangra Sotul poate cumpara o locuinta numai pe numele lui in conditiile in care o plateste cu banii jos fara ca numele sotiei sa fie trecut pe actul de ... (vezi toată discuția)
Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si ... Matei Labra Matei Labra Am gasit un apartament de vanzare print-un agent imobiliar si am semnat un contract de intermediere imobiliara pentru acel apartament, comision ... (vezi toată discuția)
Pot "fenta" o agentie imobiliara monis monis Buna ziua, Azi am vizionat o casa prin intermediul unei ag.imob.. Inainte de vizionare am semnat un contract de intermediere cumparare si o foaie de ... (vezi toată discuția)