avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1026 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Consiliul de Administratie SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Consiliul de Administratie SRL

Buna ziua,
se da urmatoarea speta :
SRL cu 2 asociati persoane juridice straine, doreste creare consiliul de administratie format din Presedinte si 2 Membrii
1. hotatarea Asociatilor se declara la Registrul Cometrului ? daca da , se modifica actul constitutiv? am gasit informatii doar pentru societatile pe actiuni
2. unul dintre membri are CIM incheiat cu SRL-ul trebuie suspendat?
Am rugamintea de a ma ajuta si cu baza legala atasata raspunsurilor..
Multumesc anticipat !
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2023
a.stancu@, utilizator
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 16:21, 4 Septembrie 2023
Consiul de administratie este specific societăţii pe acţiuni cu sistem de administrare unic, în care administraţia societăţii se realizează de către CA şi de directori numiți de actionari.
Nu la SRL.
Baza legala pentru SRL este Legea 31/1990. Conducerea SRL este realizata de unul sau mai multi administratori, numiti prin hotarare AGA sau prin contract de munca, in cazul administratorului salariat, in ambele cazuri cu realizarea formalitatilor la registrul comertului.
Pentru mai multe detalii ne puteti contacta - [ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare statut din srl in sa AndreeaIg AndreeaIg Buna ziua! Se poate face trecerea de la SRL la SA? Daca da,cum? Si de asemenea exista posibilitatea ca partile sociale din firma sa fie transferate ... (vezi toată discuția)
Administrarea unui srl aartist aartist Buna-ziua SRL cu 3 administratori, pentru adoptarea unei decizii de votul a cator administratori este nevoie? In actul constitutiv nu se face nici o referire. (vezi toată discuția)
Administrator / reprezentant legal - numire manager irina_trusca irina_trusca Buna ziua. As vrea sa aflu daca la semnarea unui CIM pentru funcția de manager este necesară semnătura administratorului unei societăți sau CIM poate ... (vezi toată discuția)