avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Platesc 6 luni CASS , cat timp sunt asigurat?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Platesc 6 luni CASS , cat timp sunt asigurat?

Buna ziua. Daca platesc 6 luni CASS , cat timp sunt asigurat ?
Pot sa platesc esalonat aceasta suma ?
Daca in aceasta perioada imi gasesc servici , sunt obligat sa platesc in continuare si ca independent si ca salariat?
Ultima modificare: Vineri, 25 August 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: cristy1110 , utilizator 14:49, 27 August 2023
Durata acoperirii dumneavoastră CASS este determinată de numărul de luni pentru care ați plătit prime. Dacă ai plătit timp de 6 luni, atunci vei fi asigurat pentru această perioadă. Aceasta înseamnă că veți putea accesa serviciile de sănătate publică în acest timp.
Dacă optați sa plătiți pentru 6 luni, veți fi asigurat 1 an.
Am inteles partea cu perioada de asigurare si plata .Dar eu vreau sa stiu daca ma angajez in aceasta perioada trebuie sa cotizez si eu pe partea dinaintea angajarii , asta pina la sfarsitul perioadei sau se intrerupe si se merge decat pe partea de contributie din salariu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate plata cass chance1 chance1 Buna seara! Sunt o persoană fără venituri de la sfârșitul anului 2014. Azi am primit de la ANAF o decizie de impunere Cass pe anul 2015 in valoare de 358 ... (vezi toată discuția)
Cass la pfa GGaabbyy GGaabbyy Daca am venituri anuale de 6000 lei( 500lei/luna x 12 luni) pe PFA,deci nu trebuie sa platesc CASS,atunci cum pot beneficia de servicii medicale ?sau trebuie ... (vezi toată discuția)
Contributia la sistemul de pensii si la sistemul de sanatate Adriana68 Adriana68 Buna ziua, Am terminat perioada de somaj si as dori sa stiu care este valoarea minima a contributiei la pensie si daca CAS-ul este obligatoriu de ... (vezi toată discuția)