avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. De la ce varsta minorul poate decide singur ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. De la ce varsta minorul poate decide singur in privinta ...

Buna ziua. De la ce varsta minorul poate decide singur in privinta stabilirii domiciliului in care doreste sa locuiasca impreuna cu unul dintre parinti.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 17:10, 28 August 2023
Dacă doriți sa schimbați domiciliul copilului de la mama la tata sau invers atunci copilul va fi ascultat de la vârsta de 10 ani.
Este indicat sa contactați un avocat și sa discutați în detaliu toate aspectele juridice legate de modificarea unei hotărâri judecătorești.
Copilul are varsta de 14 ani si a fost incredintat mamei prin acord notarial
Dacă minorul doreste sa își schimbe domiciliul la dumneavoastră iar mama nu este nu acord atunci va puteti adresa instanței de judecata cu o cerere de modificare a vechilor masuri: domiciliu, pensie, program vizita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil 12 ani, parinti necasatoriti---cui poate ramane copilul? doina80 doina80 Va voi expune un caz mai aparte, mama si tatal nu au fost casatoriti niciodata, dar au locuit impreuna si si-au crescut copilul impreuna. Acum baiatul are 12 ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliul copilului teodorteo teodorteo As dorii sa stiu daca trebue sa redeschid proces pt custodia copilului daca in urma divortului el a fost incredintat mamei lui iar in prezent el sa reintors ... (vezi toată discuția)
Custodia minorului acordata tatalui Dilema2014 Dilema2014 Cum trebuie procedat pt.ca sa se asigure obtinerea custodiei unui minor de catre tata? (vezi toată discuția)