avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 866 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Mi se impune sa prestez in afara orelor de program
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Mi se impune sa prestez in afara orelor de program

Buna ziua!
Sunt angajat ca sofer in cadrul unei institutii publice, iar programul de lucru, conform fisei postului, este 8.00-16.00, de luni pana vineri.
Managerul institutiei, a inaintat o Decizie, prin care mi se solicita serviciile pentru o deplasare care va avea loc in cursul weekendului.
Avand in vedere ca am si un alt job in weekend si in afara orelor de program, mi se poate impune sa imi ofer serviciile in weekend sau in afara orelor de program?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 29 August 2023
Codul Muncii
Art. 40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
.....
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
.....

este vorba despre o delegare...Delegarea este o măsură obligatorie pentru salariat, a cărei nerespectare poate atrage răspunderea disciplinară a acestuia, inclusiv desfacerea contractului de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua ! directorul instituției noastre publice vrea să ... oanaportar oanaportar Bună ziua ! Directorul instituției noastre publice vrea să angajeze un magaziner, cu 1/2 normă (cu jumătate de normă), iar programul de lucru pentru ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! stie cineva daca legea permite ca in cadrul primariilor, ... Rulea Rulea Buna ziua! Stie cineva daca legea permite ca in cadrul primariilor, vinerea poate fi zi scurta? Adica programul sa fie de 5-6 ore in loc de 8 ore cum prevede ... (vezi toată discuția)
Despre contractul colectiv de munca denis30 denis30 La cine ma pot adresa atunci cand este incalcat C.C.M , aici vorbesc de art.in care imi este acordata diurna.Insa conducerea ma obliga sa-mi platesc ... (vezi toată discuția)