Buna ziua! Sunt proprietar al unui apartament intr-un bloc, As avea rugămintea de a-mi spune daca pot fi obligată legal de către asociatie să plătesc o cotă parte la rampa de acces pentru persoane cu dizabilități? In condițiile in care nu avem in bloc astfel de persoane, se doreste de către anumiți proprietari aceasta facilitate (exemplu: mame cu bebelusi in cărucioare). In ce condiții și cu ce argumente pot refuza aceasta participare la plata. Eu chiar nu doresc sa platesc din banii mei această investiție.
Mulțumesc anticipat!
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
In mod normal - dupa parerea mea, blocurile ar trebui sa fie dotate din constructie cu o rampa de acces pentru persoane cu dizabilitati sau pentru mame cu copii mici.
Insa, nici acum la nivelul anului 2023, marii nostri dezvoltatori de proiecte imobiliare nu se sinchisesc de aceasta situatie.
Bun, ce am facut noi, pentru ca in bloc am avut o familie cu un copil cu dizabilitati si chiar era nevoie de rampa.
Rampa noastra a fost construita de proprietar (nu prin asociatie) si a constat prin "lipirea" a trei dulapi (scandura de 40 mm) si pusa inclinat pe treptele de la parter. Constructia, improvizata ce-i drept a foat folosita cam 5 ani, dupa care a fost dezafectata pentru ca omul s-a mutat din bloc.
Ei, acum cred ca la dvs. se vrea o constructie, sa zicem profesionala, cu proiect, etc.
In mod normal, este o constructie necesara si daca este aprobata in AG a membrilor cu 2/3 din totalul acestora, atunci costurile vor trebui repartizate tuturor proprietarilor, propoprtional cu cota-parte indiviza de proprietate. Costurile incluse pe lista de plata devin obligatorii.
Succes!
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Exista proiect de lege pentru modificarea si completarea disp L nr 196/2018
Problema esentiala o constituie existenta in fapt in condominiu a persoanelor cu dizabilitati....