avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Obligație plata investiție rampa acces
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Obligație plata investiție rampa acces

Buna ziua! Sunt proprietar al unui apartament intr-un bloc, As avea rugămintea de a-mi spune daca pot fi obligată legal de către asociatie să plătesc o cotă parte la rampa de acces pentru persoane cu dizabilități? In condițiile in care nu avem in bloc astfel de persoane, se doreste de către anumiți proprietari aceasta facilitate (exemplu: mame cu bebelusi in cărucioare). In ce condiții și cu ce argumente pot refuza aceasta participare la plata. Eu chiar nu doresc sa platesc din banii mei această investiție.
Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:54, 30 August 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In mod normal - dupa parerea mea, blocurile ar trebui sa fie dotate din constructie cu o rampa de acces pentru persoane cu dizabilitati sau pentru mame cu copii mici.
Insa, nici acum la nivelul anului 2023, marii nostri dezvoltatori de proiecte imobiliare nu se sinchisesc de aceasta situatie.
Bun, ce am facut noi, pentru ca in bloc am avut o familie cu un copil cu dizabilitati si chiar era nevoie de rampa.
Rampa noastra a fost construita de proprietar (nu prin asociatie) si a constat prin "lipirea" a trei dulapi (scandura de 40 mm) si pusa inclinat pe treptele de la parter. Constructia, improvizata ce-i drept a foat folosita cam 5 ani, dupa care a fost dezafectata pentru ca omul s-a mutat din bloc.
Ei, acum cred ca la dvs. se vrea o constructie, sa zicem profesionala, cu proiect, etc.
In mod normal, este o constructie necesara si daca este aprobata in AG a membrilor cu 2/3 din totalul acestora, atunci costurile vor trebui repartizate tuturor proprietarilor, propoprtional cu cota-parte indiviza de proprietate. Costurile incluse pe lista de plata devin obligatorii.
Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista proiect de lege pentru modificarea si completarea disp L nr 196/2018
Problema esentiala o constituie existenta in fapt in condominiu a persoanelor cu dizabilitati....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructie rampa intrare in bloc pentru persoana cu dizabilitati fizice margaux margaux Buna ziua, va rog frumos daca cineva stie sa ma indrume in cazul in care bunica mea este acum paralizata si nu se mai poate deplasa decat in fotoliul ... (vezi toată discuția)
Rampa pentru persoane cu handicap fizic mikifulgutz mikifulgutz Va rog mult, ajautati-ma si de aceasta data asa cum ati facut-o de atatea ori. La parterul scarii mele este inchiriat un apartament, unul din chiriasi ... (vezi toată discuția)
Construirea unei rampe pentru persoanele cu handicap este posibilă? TLG TLG Bună ziua. Am și eu o intrebare. Există vreo lege care să oblige asociația de proprietari să construiască o rampă pentru persoanele cu handicap? Pe ... (vezi toată discuția)