avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Am citit ca la constatare amiabilă nu poti sa dai în ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Am citit ca la constatare amiabilă nu poti sa dai în judecată ...

Am citit ca la constatare amiabilă nu poti sa dai în judecată firma de asigurare. Este adevarat? Daca nu plateste ce faci?

"O constatare amiabilă nu poate fi modificată. Dacă ești păgubit de un șofer ce are asigurare auto obligatorie la o firmă ce plătește greu, nu vei putea să dai în judecată firma de asigurare pentru recuperarea daunei. În schimb, dacă Poliția Rutieră este cea care constată accidentul, daunele pot fi recuperate prin chemarea în instanța de judecată."
Cel mai recent răspuns: Avocat Liviu Samoila , Avocat 15:14, 30 August 2023
Constatul amiabil nu poate fi modificat ulterior incheierii, insa asiguratorul conducatorului declarat vinovat are posibilitatea reanalizarii aspectelor consemnate in acord, in masura in care considera ca sunt incidente aspecte de frauda. Daca nu se pune problema contestarii acordului, firma de asigurare este obligata sa despagubeasca conducatorul pagubit, existand inclusiv posibilitatea actionarii in instanta. Pentru lamuriri suplimentare, ma puteti contacta. O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pagubitul plateste? georgia2 georgia2 Buna ziua, am avut o tamponare saptamana trecuta , vinovatul nu a vrut sa ne dea asigurarea, am fost la politie, ne-a dat dreptate, inca vinovatul a primit si ... (vezi toată discuția)
Problema despagubire rca zaharia_bogdan zaharia_bogdan Buna, Anul trecut in iunie am avut un accident minor de masina. Eu am fost fost vinovat, nu am acordat prioritate, si cineva a intrat in mine. Masina pe care ... (vezi toată discuția)
Rca teodora28 teodora28 buna ziua.am fost implicata intr-un accident celalt sofer a fost vinovat am completat amiabila,am fost la firma de asigurari ptr constatare numai ca cel ... (vezi toată discuția)