avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inlocuire produs Buna ziua am un frigider care ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inlocuire produs Buna ziua am un frigider care prezinta o defectiune ...

Inlocuire produs

Buna ziua am un frigider care prezinta o defectiune minora dupa ce am discutat cu producatorul si am trimis toate actele mi-au eliberat un aviz de inlocuire produs sau returnare contravaloarea platita pe frigider si am fost indrumat sa merg cu acest aviz la magazinul de unde am cumparat frigiderul. Cei de la magazin spun ca nu pot sa imi inlocuiasca frigiderul pentru ca nu au in stoc un produs similar doar pot sa imi achite contravaloarea platita. Problema este ca contravaloarea platita pe frigider est acum mai mica cu aproximativ 1500 lei decat pretul produsului la un alt magazin si din aceasta cauza nu pot accepta contravaloarea platita pe produs. Magazinul nu vrea sa imi schimbe produsul cu un produs putin mai performant. Ce as putea sa fac?
Cel mai recent răspuns: Ana Av. Ranete , Avocat 13:47, 31 August 2023
Buna ziua,

Presupun ca ati cumparat de la un magazin fizic, iar nu de la unul online.

In aceasta situatie, vanzatorul este obligat mai intai sa repare defectiunea (cu atat mai mult cu cat spuneti ca este minora).
Daca acest lucru nu este posibil, atunci pueti pastra acelasi frigider si vanzatorul va va face o reducere de pret proportionala cu valoarea defectiunii (vanzatorul va va restitui o parte din suma pe care ati platit-o pentru aparat).
Daca nici acest lucru nu este posibil, atunci trebuie sa restituiti aparatul si vanzatorul va va rambursa pretul intreg pe care l-ati platit.

Bafta multa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Frigider in garantie - care e perioada maxima in care ar trebui reparat? DariaT DariaT Buna ziua, Am cumparat acum un an si jumatate un frigider Electrolux, care s-a stricat acum o saptamana. de fapt cred ca au inceput sa apara unele \"fisuri\", ... (vezi toată discuția)
Mod aducere la conformitate produs ContSters252112 ContSters252112 Buna ziua! Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o parere. acum cateva zile am cumparat un tlefon mobil de la o firma cunoscuta, dupa 2 zile am constat o ... (vezi toată discuția)
Obligatie vanzator robert.oprescu robert.oprescu Buna ziua Marti seara am cumparat o pereche de role de la un reseller autorizat din Bucuresti. Chiar in aceeasi seara am decis sa le testez in Cismigiu si am ... (vezi toată discuția)