daca am un salariat cu cim de 2 ore pe zi deci cu timp partial ii mai retin contributia la asigurari de sanatate?? pentru ca dupa modif din codul muncii oug 65/2005 se abroga alin 4 art. 103 dar in oug 158/2005 si norme nu face referire la cim partial daca se retine sau nu deci eu ce aplic??
le retinem sau nu se retine doar la cim de baza de 8 ore???
art. care se abroga se refera la stagiul de cotizare la asigurari, nu efectiv la banii cotizati la cas.
Cred ca te-a indus in eroare si pe tine articolul aparut pe site ieri...
sa iti dauun ex: sa zicem ca este un angajat cu 4 ore/zi. Pana sa se abroge acel articol acel om trebuia sa munceasca 2 ani ca sa aiba cotizat 1 an- pt. pensie. Acum se ia efectiv timpul cotizat, indiferent de fractiunea de norma pe care o are.
Deci cas pt. un astfel de angajat il platesti normal, ca pt. orice alt angajat
CAS , CASS si somajul cu exceptia pensionarilor se retine indiferent de durata timpului de lucru, aceasta se retine prin aplicarea procentului de 6.5% CASS si 9.5% CAS la salariul brut realizat
Art.103 alin3.c.m.
O.U.nr.65/2005 privind modificarea si completarea Codului Muncii, abroga alin.3 al art.103 si in concluzie, stagiul de cotizare la sistemul de asigurari ... (vezi toată discuția)