avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1139 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cum retineti cas la cim cu timp partial??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cum retineti cas la cim cu timp partial??

daca am un salariat cu cim de 2 ore pe zi deci cu timp partial ii mai retin contributia la asigurari de sanatate?? pentru ca dupa modif din codul muncii oug 65/2005 se abroga alin 4 art. 103 dar in oug 158/2005 si norme nu face referire la cim partial daca se retine sau nu deci eu ce aplic??
le retinem sau nu se retine doar la cim de baza de 8 ore???
Cel mai recent răspuns: ifrimcristina , utilizator 20:54, 10 Octombrie 2006
art. care se abroga se refera la stagiul de cotizare la asigurari, nu efectiv la banii cotizati la cas.
Cred ca te-a indus in eroare si pe tine articolul aparut pe site ieri...
sa iti dauun ex: sa zicem ca este un angajat cu 4 ore/zi. Pana sa se abroge acel articol acel om trebuia sa munceasca 2 ani ca sa aiba cotizat 1 an- pt. pensie. Acum se ia efectiv timpul cotizat, indiferent de fractiunea de norma pe care o are.
Deci cas pt. un astfel de angajat il platesti normal, ca pt. orice alt angajat
Retine CAS, indiferent de daca CIm este incheiat pentru 8 are sau cu timp partial
~ Conținut șters la cerere ~
CAS , CASS si somajul cu exceptia pensionarilor se retine indiferent de durata timpului de lucru, aceasta se retine prin aplicarea procentului de 6.5% CASS si 9.5% CAS la salariul brut realizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu inteleg.............? pacurariu maria pacurariu maria Lucrez in aceeasi unitate din 1990 cu C.M. in 1991 mi s-a redus norma la 1/2 de atunci sunt in aceeasi unitate .Timp de 2 ani consecutiv am avut cumul de ... (vezi toată discuția)
Art.103 alin3.c.m. O.U.nr.65/2005 privind modificarea si completarea Codului Muncii, abroga alin.3 al art.103 si in concluzie, stagiul de cotizare la sistemul de asigurari ... (vezi toată discuția)
Fractiuni de norma si vechimea in munca alialex alialex Mai am o intrebare: fractiunile de norma (jumatate de norma, 4ore/zi) cum se iau un calcul la stabilirea vechimei pt. pensie si la stabilirea vechimei in munca? (vezi toată discuția)